Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Зареждане в гаража

С избора на подходяща зарядна станция ще получите по-голямо удобство, скорост на зареждане и възможност да спестите от сметката за ток!

какви са предимствата на зарядната станция?


защо зарядна станция, а не обикновен контакт

Защо просто не ползвам обикновения контакт?

Разбира се, вкъщи вече имате обикновен контакт, а и автомобилът ви идва с фабрично зарядно, с което може да се зарежда от обикновен контакт… Не е ли това достатъчно за зареждане у дома? Да заредите своя автомобил през нощта е равносилно на това да включите котлона на максимум за 10 часа. Дали бихте правили това всеки ден без притеснение? Истината е, че домашният контакт в гаража, макар и възможно решение за зареждане, далеч не е най-оптималното. Не само заради натоварването, но и заради времето, което отнема зареждането от обикновения контакт. Съвременните електромобили, разполагащи с батерия над 40kWh биха се зареждали от нула, до пълен заряд за 18+ часа от обикновен контакт.


безопасността преди всичко

Безопасността преди всичко

Обикновеният контакт тип Шуко позволява зареждане на електромобил с максимален ток до 16 ампера (максимална мощност 3,7 kW), ако е качествен и правилно монтиран. Мощността на зареждане трябва да се съобрази и с електрическата инсталация - сечение на проводниците, крива и ток на изключване на предпазителя.

Обикновено кабелът за зареждане от Шуко контакт, с който е оборудван всеки електромобил, е умишлено ограничен от производителя с максимален ток на заряд до 12-13 ампера (максимална мощност 2,8 kW), за да се намали риска от претоварване на инсталацията и изключване на предпазителя. Продължителното ползване на контакта с максимална мощност, обаче, носи риск от загряване на самия контакт и на кабела, свързващ конакта с таблото.

Инвестирайки в зарядна станция, свързана директно с разпределителното табло, си осигурявате по-висока степен на безопасност и не рискувате проблеми с текущата инсталация или дори инциденти, предизвикани от прегряване на контакта или проводника.


по-бързо зареждане

До 10 пъти по-бързо зареждане

За пълното зареждане на Renalut Zoe (Z.E. 40), например, от обикновен контакт ще са необходими около 25 часа. За Hyundai Kona (64kWh), ще са нужни дори повече - 28 часа.

В същото време, с подходяща зарядна станция за домашно ползване, времето за зареждане може да бъде намалено в пъти - например за Renault Z.E. 40 времето за пълно зареждане би могло да бъде свалено до около 2 часа и половина.


 

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩА ЗАРЯДНАТА СТАНЦИЯ?


зарядна станция - тип конектор

Какъв конектор ви е необходим?

Съществуват няколко различни типа конектори - Type 1, Type 2, CHAdeMO - важно е най-напред да сте наясно какъв е конекторът на вашия автомобил, за да изберете зарядна станция с подходящ кабел.

зарядна станция - мощност на зареждане

Каква мощност ви е необходима?

Зарядните станции за домашно ползване могат да предложат различна мощност на зареждане, което означава различна скорост на зареждане. Важно е да се съобразят и възможностите на вашата електрическа мрежа.

електрическа инсталация

Какво позволява вашата електрическа инсталация?

Ако разполагате с трифазен ток, например, ще можете да поставите по-мощна зарядна станция и да зареждате по-дълго, но дали вашата електрическа инсталация го позволява?

смарт функции на зарядните станции

Какви екстри са важни за вас?

Някои зардни станции дават възможност за отложено стартиране на зареждането, проследяване на данните за зареждане от мобилно приложение и т.н. Като вземете предвид своите предпочитания и бюджета ви, можете да изберете най-удачното за вас решение.

Как да инсталирате зарядна станция?


 

инсталиране на зарядна станция

Инсталиране на зарядна станция за дома

Препоръчваме ви да използвате услугите на професионален електротехник за инсталацията на вашата зарядна станция, за да сте уверени, че са спазени всички изисквания за безопасност и добри практики.

За да бъде съобразен избора на зарядна станция с възможностите на вашата електрическа инсталация, можете да се възползвате от нашата услуга за оглед и консултация. Ще извършим оглед на място, ще се уверим, че е възможен монтажа на зарядната станция и ще ви консултираме при избора на подходяща зарядна станция. При закупуване на зарядната станция от нас, ще приспаднем сумата, заплатена за услугата по оглед и консултация от цената на избраната зарядна станция.


 

препоръчани продукти за зареждане у дома


Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)