Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Зарядна станция Webasto Next
кабел 4,5 м Тип 2 | 22 kW AC

Каталожен номер:
WBNT22
Наличност:
Неналичен
Зарядна станция за електромобили от най-високо качество. Webasto Next 22 kW е AC стационарна станция произведена в Германия. Освен страхотни технически параметри и екстри, устройството впечатлява и с пет годишната си гаранция.
4.8 от 5 на база 4 клиентски оценки
400 клиентски отзиви

Зарядна станция Webasto Next
кабел 4,5 м Тип 2 | 22 kW AC

Каталожен номер:
WBNT22
Наличност:
Неналичен
Зарядна станция за електромобили от най-високо качество. Webasto Next 22 kW е AC стационарна станция произведена в Германия. Освен страхотни технически параметри и екстри, устройството впечатлява и с пет годишната си гаранция.

цена:

2449.00 лв.

с вкл. 20% ДДС

 • Описание

  Smart функции на Webasto Next - защо станцията е подходяща за публично ползване?

   

  В добавка към базовите функционалности на зарядната станция Webasto Pure Black Edition, модел Next предлага невероятни Smart екстри, които правят станцията перфектно решение за собственици на локация, които искат да монтират публично зарядно устройство.

   

  Webasto Next позволява дистанционен мониторинг и мениджмънт посредством уеб портал или мобилната апликация на Webasto. Благодарение на интелигентния интерфейс, станцията също така може да бъде интегрирана към Energy и Load Management системи. В добавка, достъпът до интернет прави възможно постоянното обновяване на станцията и получаване на ъпдейти в реално време.


   

  зареждане със зарядна станция webasto next
   

  Връзка с операторски софтуер

   

  За разлика от модел Pure, Webasto Next може да бъде свързана към бек-енд операторска платформа посредством OCPP 1.6 протокол, който позволява контролиране и следене на всеки един процес. На практика вие, като собственик на зарядната станция получавате платформа, през която можете да следите всяко едно зареждане, постъпилите приходи, консумираната електрическа енергия и отчет за изминал период. По този начин управлявате и развивате вашия бизнес със зарядна инфраструктура от комфорта на вашия смартфон / компютър.

   

  Cloud услуга

   

  Благодарение на възможността за интернет връзка, станцията е винаги на линия и изпраща полезна за вас информация достъпна за вас онлайн. 

   

  Стартиране на зареждането с QR код

   

  Вие избирате кой може да използва вашата публична станция. Webasto Next разполага с QR код, който след сканиране дава информация за правото на достъп от конкретния потребител. След успешна оторизация зареждането може да бъде стартирано.

   

  Вграден електромер

   

  Webasto Next има вграден електромер, който извлича и съхранява детайли относно всяко едно зареждане и цялостната консумация на устройството. Благодарение на него можете да сте наясно относно точните разходи свързани с електроенергията използвана през станцията.

   

  ems система за зарядни станции webasto
   

  Load Management

   

  Load Management е важна екстра, която посредством сензор, инсталиран в главния електромер на даден обект, следи за моментната консумация и наличната мощност за целия обект / локация. Отново посредством интернет връзка този сензор комуникира със зарядната станция и предоставя споменатата вече моментна консумация. От своя страна станцията разпределя зарядната мощност на базата на наличната енергия с цел да се избегне претоварване. Тази екстра е особено приложима при обекти, които разполагат с няколко на брой зареждачки, а ако те са Webasto Next, комуникацията между тях ще направи така, че всички използвани станции да разполагат с достатъчна мощност за зареждане без да се стигне до претоварване.

   

  Energy Management

   

  Smart станцията на Webasto може да бъде интегрирана в така наречените Energy Management System (EMS). По този начин станцията e програмирана да използва само енергия генерирана от слънчеви панели например, които са част от източниците на мощност в локация, която разполага с разнообразие от енергийни носители.


   

  Webasto ChargeConnect

   

  мобилна апликация за зарядна станция webasto next 22 kw
   

  Webasto ChargeConnect е домът на всички умни функции, които Webasto Next може да предложи. На практика, това е онлайн портал, достъпен както през компютър, така и през мобилна апликация, който съдържа цялата информация, която станцията събира от всяко едно зареждане. 

  ChargeConnect App

   

  Мобилната апликация е удобен начин за мониторинг и управление на зареждачката от комфорта на вашия смартфон. Чрез нея имате достъп до всички изминали и моментни зареждания, опция за стартиране и спиране на зареждания и оторизиране на нови потребители, които да имат право да използват устройството.

   

  ChargeConnect Portal

   

  Порталът на Webasto е отличен помощник за управлението на няколко станции едновременно. Подобно на апликацията, порталът дава пълен контрол над вашите станции 24/7.

   


  Основни предимства на Webasto Next

  • Възможност за регулиране на зарядната мощност от 3.7 kW до 22 kW.
  • До десет пъти по-бързо зареждане в сравнение със зареждане от домашен Шуко контакт.
  • Лесен работен интерфейс.
  • LED дисплей, показваш статуса на зареждане.
  • Интегрирана поставка за конектора Тип 2.
  • Удобно закрепване на кабела около станцията.
  • Висококачествен кабел с конектор Type 2 с дължина от 4,5 метра и опция за 7 м.
  • OCPP 1.6 протокол за свързване към операторски софтуер.
  • Възможност за Wi-Fi и LAN връзка с интернет.
  • Опция "Scan & Charge" посредством QR код.
  • Максимална безопасност благодарение на “safeguard”.
  • Динамично управление на мощностите.
  • Достъпна цена и експертно обслужване от EVPoint.
  • 5 години пълна гаранция от Webasto.
  • Висококачествена изработка в Германия.

    

  Колко отнема зареджането на един електромобил с Webasto Next?

  Електромобил 3.7 kW 7.4 kW 11 kW 22 kW
  TESLA MODEL 3 STANDARD RANGE PLUS (62 kWh) 17 часа 8.5 часа 5.5 часа 5.5 часа
  RENAULT ZOE (41 kWh) 11 часа

  5.5 часа

  4 часа 1.5 часа
  BMW I3 (42.2 kWh) 11 часа 5.5 часа 3.5 часа 3.5 часа
  HYUNDAI IONIQ 5 LONG RANGE (72.6 kWh) 19.5 часа 9.5 часа 6.5 часа 6.5 часа

   

  Webasto Next 22 kW разполага с четири режима на AC зареждане. Таблицата нагледно представя времето необходимо за зареждане на някои от по-масовите електромобили на пазара. Напомняме, че за да се възползвате от по-бързо AC зареждане трябва и вашият електромобил да позволява това да се случи. В конкретните случаи, прави впечатление, че само Renault Zoe може да приеме заряд от 22 kW, което прави и зареждането му изключително бързо. 

  Основното удобство на този модел зарядна станция е, че има вграден кабел с дължина от 4,5 метра (с опция и за 7 м), а дизайнът на кутията позволява кабела да се намотае около нея, така че да е максимално прибран. За конектора Тип 2 също е предвидена поставка за закрапване на самото зарядно, така че когато приключите със зареждането, просто трябва да поставите кабела и конетора на самата станция. За домашна станция е препоръчително да е с кабел, а не с контакт Тип 2, за да не се налага често да включвате/ изключвате преносимия кабел Тип 2 към  Тип 2.

  Next версията разполага с интелигентни функции за управление. Зареждането започва след задействането на някой от оторизационните методи - чрез мобилно приложение или сканиране на QR код. Начините за стартиране на зареждането и възможността за свързване към бек-енд системи посредством OCPP протокол, правят станцията подходяща за използване основно в публична среда.

  Монтажът може да бъде извършен както на стена, така и на стойка за зарядна станция. Webasto Next може да бъде монтирана еднакво ефективно в затворени пространства и на открито, покривайки всички изисквания на клас за водо- и прахоустойчивост IP54.

  Според новите изисквания за безопасност при зарядните станции, всички модели произведени след 2018 година трябва да разполагат с дефектнотокова защита ДТЗ тип B, с чувствителност към утечки от прав ток ≥ 6 mA. Този модел станция разполага с такава вградена защита, което осигурява максимална безопасност и спестява разходи за закупуването на допълнителни външни устройства за тази цел.


  Награда за Webasto Next

   

  Webasto Next е отличен с наградата Plus X Award за качество, дизайн и практичност. Plus X е най-голямата награда в света за иновации, технологии и спорт. Присъжда се на брандове, които създават качествени и иновативни продукти.


  За компанията производител - Webasto - Традиция на прогрес!

  Webasto е глобална компания, известна със сътрудничеството си с почти всички автомобилни производители. Основана през 1901 година, тя винаги е била собственост на фамилията основател. От Webasto сами отбелязват: “Ние разработваме и произвеждаме покривни и конвертируеми покривни системи, системи за отопление и охлаждане, както и батерии и решения за зареждане на електромобили. Нашата компания е сред първите 100 доставчици в автомобилната индустрия.” 


   

 • ХАРАКТЕРИСТИКИ

  Производител: Webasto 
  Модел: Next 22 kW
  Максимална мощност: 22 kW (3x32A), с възможност за регулиране
  Номинално напрежение: 230 V AC (при монофазно свързване); 400 V AC (при трифазно свързване)
  Свързване към електромобила: Кабел с конектор Тип 2 IEC 62196-2
  Брой фази: трифазна, 3 х 32 А (22 kW) / Зарядната станция може да бъде свързана както трифазно, така и монофазно. При трифазно свързване позволява зареждане до 22 kW (32 A на фаза), а при монофазно до 7.4 kW (32 A на първа фаза L1).
  Максимален ток: 32 ампера
  Дължина на кабела: 4,5 метра
  Комуникационен протокол: OCPP 1.6 JSON
  Комуникационни модули Ethernet, Wi-Fi
  Дисплей: 16 RGB светодиодна индикация
  Начин на оторизация: мобилно приложение през телефон; QR код; (Plug & Charge)
  Електрическа защита: Вградена дефектнотокова защита Тип DC (чувствителност към прав ток) с праг на сработване < 6 mA; Scan & Charge функция
  Вид монтаж: На стена или стойка
  Сертификати: CE, IEC 61851-1:2017, EN 61439-1:2011, IEC 61439-7:2014, EN 61000-6-2:2005, 61000-6-3:2007, EN 50581:2012, EN 50295:98 - IK08
  Работна температура: -25 ° C + 55 ° C
  Степен на защита: IP54 защита от въздействието на околната среда (подходяща за монтаж на открито) ; IK08 устойчивост срещу външни механични удари
  Размери: 225 x 447 x 116 mm
  Цвят: черен
  Произход: Германия
  Гаранция: 60 месеца
  Тегло: 5.700 кг.

   

 • РЕСУРСИ

Smart функции на Webasto Next - защо станцията е подходяща за публично ползване?

 

В добавка към базовите функционалности на зарядната станция Webasto Pure Black Edition, модел Next предлага невероятни Smart екстри, които правят станцията перфектно решение за собственици на локация, които искат да монтират публично зарядно устройство.

 

Webasto Next позволява дистанционен мониторинг и мениджмънт посредством уеб портал или мобилната апликация на Webasto. Благодарение на интелигентния интерфейс, станцията също така може да бъде интегрирана към Energy и Load Management системи. В добавка, достъпът до интернет прави възможно постоянното обновяване на станцията и получаване на ъпдейти в реално време.


 

зареждане със зарядна станция webasto next
 

Връзка с операторски софтуер

 

За разлика от модел Pure, Webasto Next може да бъде свързана към бек-енд операторска платформа посредством OCPP 1.6 протокол, който позволява контролиране и следене на всеки един процес. На практика вие, като собственик на зарядната станция получавате платформа, през която можете да следите всяко едно зареждане, постъпилите приходи, консумираната електрическа енергия и отчет за изминал период. По този начин управлявате и развивате вашия бизнес със зарядна инфраструктура от комфорта на вашия смартфон / компютър.

 

Cloud услуга

 

Благодарение на възможността за интернет връзка, станцията е винаги на линия и изпраща полезна за вас информация достъпна за вас онлайн. 

 

Стартиране на зареждането с QR код

 

Вие избирате кой може да използва вашата публична станция. Webasto Next разполага с QR код, който след сканиране дава информация за правото на достъп от конкретния потребител. След успешна оторизация зареждането може да бъде стартирано.

 

Вграден електромер

 

Webasto Next има вграден електромер, който извлича и съхранява детайли относно всяко едно зареждане и цялостната консумация на устройството. Благодарение на него можете да сте наясно относно точните разходи свързани с електроенергията използвана през станцията.

 

ems система за зарядни станции webasto
 

Load Management

 

Load Management е важна екстра, която посредством сензор, инсталиран в главния електромер на даден обект, следи за моментната консумация и наличната мощност за целия обект / локация. Отново посредством интернет връзка този сензор комуникира със зарядната станция и предоставя споменатата вече моментна консумация. От своя страна станцията разпределя зарядната мощност на базата на наличната енергия с цел да се избегне претоварване. Тази екстра е особено приложима при обекти, които разполагат с няколко на брой зареждачки, а ако те са Webasto Next, комуникацията между тях ще направи така, че всички използвани станции да разполагат с достатъчна мощност за зареждане без да се стигне до претоварване.

 

Energy Management

 

Smart станцията на Webasto може да бъде интегрирана в така наречените Energy Management System (EMS). По този начин станцията e програмирана да използва само енергия генерирана от слънчеви панели например, които са част от източниците на мощност в локация, която разполага с разнообразие от енергийни носители.


 

Webasto ChargeConnect

 

мобилна апликация за зарядна станция webasto next 22 kw
 

Webasto ChargeConnect е домът на всички умни функции, които Webasto Next може да предложи. На практика, това е онлайн портал, достъпен както през компютър, така и през мобилна апликация, който съдържа цялата информация, която станцията събира от всяко едно зареждане. 

ChargeConnect App

 

Мобилната апликация е удобен начин за мониторинг и управление на зареждачката от комфорта на вашия смартфон. Чрез нея имате достъп до всички изминали и моментни зареждания, опция за стартиране и спиране на зареждания и оторизиране на нови потребители, които да имат право да използват устройството.

 

ChargeConnect Portal

 

Порталът на Webasto е отличен помощник за управлението на няколко станции едновременно. Подобно на апликацията, порталът дава пълен контрол над вашите станции 24/7.

 


Основни предимства на Webasto Next

 • Възможност за регулиране на зарядната мощност от 3.7 kW до 22 kW.
 • До десет пъти по-бързо зареждане в сравнение със зареждане от домашен Шуко контакт.
 • Лесен работен интерфейс.
 • LED дисплей, показваш статуса на зареждане.
 • Интегрирана поставка за конектора Тип 2.
 • Удобно закрепване на кабела около станцията.
 • Висококачествен кабел с конектор Type 2 с дължина от 4,5 метра и опция за 7 м.
 • OCPP 1.6 протокол за свързване към операторски софтуер.
 • Възможност за Wi-Fi и LAN връзка с интернет.
 • Опция "Scan & Charge" посредством QR код.
 • Максимална безопасност благодарение на “safeguard”.
 • Динамично управление на мощностите.
 • Достъпна цена и експертно обслужване от EVPoint.
 • 5 години пълна гаранция от Webasto.
 • Висококачествена изработка в Германия.

   

Колко отнема зареджането на един електромобил с Webasto Next?

Електромобил 3.7 kW 7.4 kW 11 kW 22 kW
TESLA MODEL 3 STANDARD RANGE PLUS (62 kWh) 17 часа 8.5 часа 5.5 часа 5.5 часа
RENAULT ZOE (41 kWh) 11 часа

5.5 часа

4 часа 1.5 часа
BMW I3 (42.2 kWh) 11 часа 5.5 часа 3.5 часа 3.5 часа
HYUNDAI IONIQ 5 LONG RANGE (72.6 kWh) 19.5 часа 9.5 часа 6.5 часа 6.5 часа

 

Webasto Next 22 kW разполага с четири режима на AC зареждане. Таблицата нагледно представя времето необходимо за зареждане на някои от по-масовите електромобили на пазара. Напомняме, че за да се възползвате от по-бързо AC зареждане трябва и вашият електромобил да позволява това да се случи. В конкретните случаи, прави впечатление, че само Renault Zoe може да приеме заряд от 22 kW, което прави и зареждането му изключително бързо. 

Основното удобство на този модел зарядна станция е, че има вграден кабел с дължина от 4,5 метра (с опция и за 7 м), а дизайнът на кутията позволява кабела да се намотае около нея, така че да е максимално прибран. За конектора Тип 2 също е предвидена поставка за закрапване на самото зарядно, така че когато приключите със зареждането, просто трябва да поставите кабела и конетора на самата станция. За домашна станция е препоръчително да е с кабел, а не с контакт Тип 2, за да не се налага често да включвате/ изключвате преносимия кабел Тип 2 към  Тип 2.

Next версията разполага с интелигентни функции за управление. Зареждането започва след задействането на някой от оторизационните методи - чрез мобилно приложение или сканиране на QR код. Начините за стартиране на зареждането и възможността за свързване към бек-енд системи посредством OCPP протокол, правят станцията подходяща за използване основно в публична среда.

Монтажът може да бъде извършен както на стена, така и на стойка за зарядна станция. Webasto Next може да бъде монтирана еднакво ефективно в затворени пространства и на открито, покривайки всички изисквания на клас за водо- и прахоустойчивост IP54.

Според новите изисквания за безопасност при зарядните станции, всички модели произведени след 2018 година трябва да разполагат с дефектнотокова защита ДТЗ тип B, с чувствителност към утечки от прав ток ≥ 6 mA. Този модел станция разполага с такава вградена защита, което осигурява максимална безопасност и спестява разходи за закупуването на допълнителни външни устройства за тази цел.


Награда за Webasto Next

 

Webasto Next е отличен с наградата Plus X Award за качество, дизайн и практичност. Plus X е най-голямата награда в света за иновации, технологии и спорт. Присъжда се на брандове, които създават качествени и иновативни продукти.


За компанията производител - Webasto - Традиция на прогрес!

Webasto е глобална компания, известна със сътрудничеството си с почти всички автомобилни производители. Основана през 1901 година, тя винаги е била собственост на фамилията основател. От Webasto сами отбелязват: “Ние разработваме и произвеждаме покривни и конвертируеми покривни системи, системи за отопление и охлаждане, както и батерии и решения за зареждане на електромобили. Нашата компания е сред първите 100 доставчици в автомобилната индустрия.” 


 

Производител: Webasto 
Модел: Next 22 kW
Максимална мощност: 22 kW (3x32A), с възможност за регулиране
Номинално напрежение: 230 V AC (при монофазно свързване); 400 V AC (при трифазно свързване)
Свързване към електромобила: Кабел с конектор Тип 2 IEC 62196-2
Брой фази: трифазна, 3 х 32 А (22 kW) / Зарядната станция може да бъде свързана както трифазно, така и монофазно. При трифазно свързване позволява зареждане до 22 kW (32 A на фаза), а при монофазно до 7.4 kW (32 A на първа фаза L1).
Максимален ток: 32 ампера
Дължина на кабела: 4,5 метра
Комуникационен протокол: OCPP 1.6 JSON
Комуникационни модули Ethernet, Wi-Fi
Дисплей: 16 RGB светодиодна индикация
Начин на оторизация: мобилно приложение през телефон; QR код; (Plug & Charge)
Електрическа защита: Вградена дефектнотокова защита Тип DC (чувствителност към прав ток) с праг на сработване < 6 mA; Scan & Charge функция
Вид монтаж: На стена или стойка
Сертификати: CE, IEC 61851-1:2017, EN 61439-1:2011, IEC 61439-7:2014, EN 61000-6-2:2005, 61000-6-3:2007, EN 50581:2012, EN 50295:98 - IK08
Работна температура: -25 ° C + 55 ° C
Степен на защита: IP54 защита от въздействието на околната среда (подходяща за монтаж на открито) ; IK08 устойчивост срещу външни механични удари
Размери: 225 x 447 x 116 mm
Цвят: черен
Произход: Германия
Гаранция: 60 месеца
Тегло: 5.700 кг.

 

Доставка

Доставката се извършва от куриер (Спиди или Еконт) до посочен от вас адрес или офис на куриер. Срокът за доставка стандартно е 3 работни дни, освен ако не е посочено друго в описанието на продукта.

Доставката е безплатна за поръчки над 100.00 лв.!

Плащане

Можете да заплатите поръчаните от вас продукти с наложен платеж при доставката, в брой или с карта - ако ги вземате на място от офиса ни или с кредитна/дебитна карта онлайн. Можете да направите и плащане по банков път, за което ще получите проформа при приключване на поръчката.

Връщане и гаранция

Продукти, закупени онлайн можете да върнете в срок от 14 дни след покупката. Всички продукти са с минимум 2 години гаранция.