Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Зарядни станции Webasto

Зарядните станции Webasto напълно отговарят на очакванията, които произтичат от етикета "Произведено в Германия" - безупречно качество и стилен дизайн. Това, което носи изненада, обаче, е достъпната цена на тези зарядни станции, които са отличен и изгоден избор за зареждане в гаража у дома.


Подреди по:

Филтри

Продукти и услуги

Зарядни станции Webasto

Зарядните станции Webasto напълно отговарят на очакванията, които произтичат от етикета "Произведено в Германия" - безупречно качество и стилен дизайн. Това, което носи изненада, обаче, е достъпната цена на тези зарядни станции, които са отличен и изгоден избор за зареждане в гаража у дома.


Подреди по:

Webasto е немска компания, известна със сътрудничеството си с почти всички автомобилни производители. Основана през 1901 година, тя винаги е била собственост на фамилията основател, а през последните години впечатление прави сериозната концентрация в електрическата мобилност и по-конкретно производството на станции и кабели за зареждане.

От Webasto добре разбират нуждите на всеки един собственик на електромобил, което добре се вижда и от станциите, които те предлагат. Решенията за зареждане в домашни и публични условия са адекватни на най-новите тенденции в сферата, а високото немско качество е добре допълнено с гаранция до 5 години за някои от техните зарядни устройства.

Домашна зарядна станция

Зареждането в домашния условия има своите специфики. Преди всичко трябва да се отличи предимството от поставяне на зарядна станция пред това да се използва кабелът за зареждане, който автомобилният производител ни предоставя - със зарядна станция процесът е по-бърз и по-безопасен.

Webasto Pure Black Edition е домашна станция за зареждане на електромобили с мощност до 22 kW. Това означава, че при наличието на трифазен ток можете да се зареждате до 10 пъти по-бързо спрямо заводското зарядно. За домашна станция е препоръчително да е с кабел, а не с контакт Тип 2, за да не се налага често да включвате / изключвате преносимия кабел Тип 2 към Тип 2. Тук Webasto дават две възможности - избор между 4.5 и 7 метров кабел, съчетан с дизайн на устройството позволяващ лесно намотаване на кабела.

Предвид домашия характер на станцията, зареждането може да бъде стартирано веднага след свързването на електромобила към станцията - “Plug & Charge”, а за допълнителна сигурност зарядното е снабдено със специален ключ за достъп.

Серията Pure се отличава с висок клас водо и прахоустойчивост (IP54), което позволява монтаж на открито и закрито (на стена или стойка).

Публична зарядна станция

Зарядните станции предназначени за платено или свободно използване от всички се различават от домашните устройства основно по начините за оторизация и стартиране на зареждането и възможността за свързване към операторски софтуер, който позволява на собственика на станцията да следи всички сесии и да ги контролира дистанционно.

Webasto Next е най-новото предложение на немския производител, като станцията разполага с всички тези необходими екстри за дистанционен мониторинг. Също както при модел Pure, станцията може да предложи трифазно зареждане с мощност до 22 kW, което напълно покрива всички стандартни на бордовите зареждачки в електромобилите.

Next може да бъде свързана към интернет посредством Wi-Fi и LAN връзка, а протоколът за контакт между станцията и бек-енд система е OCPP 1.6. Собствениците на електрически автомобили могат да стартират зареждането чрез мобилно приложение, посредством QR сканиране или да имат свободен достъп - Plug & Charge. 

Според новите изисквания за безопасност при зарядните станции, всички модели произведени след 2018 година трябва да разполагат с дефектнотокова защита ДТЗ тип B, с чувствителност към утечки от прав ток ≥ 6 mA. Станциите на Webasto разполагат с такава вградена защита, което осигурява максимална безопасност и спестява разходи за закупуването на допълнителни външни устройства за тази цел.

Защо да изберете станция Webasto?

 • Регулиране на зарядната мощност - 3.7 kW до 22 kW.
 • До десет пъти по-бързо зареждане в сравнение със зарядно от първо ниво.
 • Лесен работен интерфейс.
 • LED дисплей, показваш статуса на зареждане.
 • Интегрирана поставка за конектора Тип 2.
 • Удобно закрепване на кабела около станцията.
 • Висококачествен кабел с конектор Type 2 с дължина от 4,5 метра и опция за 7 м.
 • OCPP 1.6 протокол за свързване към операторски софтуер (При модел Next).
 • Възможност за Wi-Fi и LAN връзка с интернет. (При модел Next)
 • Опция "Scan & Charge" посредством QR код. (При модел Next)
 • Максимална безопасност благодарение на “safeguard”.
 • Динамично управление на мощностите. (При модел Next)
 • Достъпна цена и експертно обслужване от EVPoint.
 • 5 години пълна гаранция от Webasto.
 • Висококачествена изработка в Германия.