Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Зарядни станции

Търсиш зарядна станция за електромобил? В EVPoint ще откриеш домашни зарядни станции, подходящи за монтиране в гаража, на паркинга на твоя бизнес, както и публични зарядни станции, които могат да бъдат свързани в мрежата на EVPoint, за да приемаш плащания от потребителите на услугата за зареждане. Предлагаме и мобилни зарядни станции, които правят възможно зареждането от промишлени контакти със скорост до 10 пъти по-бърза от стандартното зарядно на автомобила.


Подреди по:

Филтри

Продукти и услуги

Зарядни станции

Търсиш зарядна станция за електромобил? В EVPoint ще откриеш домашни зарядни станции, подходящи за монтиране в гаража, на паркинга на твоя бизнес, както и публични зарядни станции, които могат да бъдат свързани в мрежата на EVPoint, за да приемаш плащания от потребителите на услугата за зареждане. Предлагаме и мобилни зарядни станции, които правят възможно зареждането от промишлени контакти със скорост до 10 пъти по-бърза от стандартното зарядно на автомобила.


Подреди по:

Зареждане на електромобили и плъгин хибриди

 

Така наречените електрически превозни средства (ЕПС) изискват наличието на зарядна инфраструктура за добавянето на допълнителен пробег под формата на електрическа енергия. За тази цел производителите на електромобили осигуряват зарядни устройства, които пристигат заедно с превозното средство и могат да бъдат използвани за зареждане на батерията. Тези зареждачки са предназначени за свързване към стандартен домакински контакт, който от своя страна е лесно достъпен начин за зареждане, но за съжаление е и най-бавният. Какви са опциите пред притежателите на електромобили и плъгин хибриди в тази ситуация?

 

Зареждане в домашни условия

 

Електрическите превозни средства се зареждат основно в домашни условия, което от своя страна им дава невероятното предимство да са напълно заредени при тръгване на път. На принципа на един смартфон, който се оставя за зареждане преди лягане и на сутринта е с пълен капацитет на батерията, електромобилите също се зареждат основно през нощта с разликата, че батерията им е доста по-голяма и трябва да се обърне специално внимание на скоростта на зареждане и безопасността при протичането на този процес. 

 

  • Зарядни станции за домашно ползване

 

Най-честото решение за водачите на ЕПС е зарядна станция предназначена за поставяне в гараж или на паркинга на работното място - така наречените домашни зарядни станции, които се използват от ограничен брой потребители. Стационарните зарядни станции за домашно ползване изискват монтаж от специалисти, но способността им за монофазно зареждане с мощност до 7.4 kW и ако условията позволяват за трифазно зареждане до 22 kW, означават, че ще можете да заредите батерията на някои от най-масовите електромобили на пазара за време от порядъка на 3-5 часа. Зареждане с подобни мощности изисква високи нива на безопасност, като вградените дефектнотокови защити например, осигуряват нужната сигурност по време на процеса без да се налага инсталацията на допълнителни скъпи защити в електрическата система на домакинството.

 

  • Мобилни зарядни станции

 

На пазара има и други зареждачки, които могат успешно да се използват както в домашни условия, така и когато сте на път - мобилните зарядни станции. Освен, че могат да бъдат свързани към най-масовия домакински шуко контакт, мобилните устройства се предлагат с комплект от преходници, които позволяват свързване към различни видове контакти, в някои случаи и трифазни (ако станцията го позволява). По този начин вие на практика можете да извършите зареждане със сходна скорост, с каквато бихте зареждали и от стационарна станция. Разбира се, не всеки дом разполага с индустриални контакти, но ако сте на път например, можете да използвате подобен контакт в хотел, мол или бизнес сграда. Мобилните зарядни станции са изключително практично решение, а голямото им търсене е определено оправдано.

 

Зареждане в публични условия

 

С увеличаването на електрическите превозни средства по пътищата, се наблюдава и увеличаване на броя публични зарядни станции, като мобилните приложенията за зареждане са страхотен помощник за всички потребители, които искат да намерят най-близката зарядна станция за да заредят батерията. Дали ще пътувате на голяма дистанция или просто желаете да добавите някой друг километър пробег, публичните станции разположени по магистрали, бензиностанции, търговски центрове, хотели и други, са част от зарядната инфраструктура, която подобно на скачени съдове влияе и зависи от броя на електромобилите и плъгин хибридите. 

 

  • Публични зарядни станции

 

При публичните станции има някои специфики. Те се делят на AC (с променлив ток) и бързо зарядни DC (с прав ток) станции. AC станциите са много по-масови, главно заради своята по-ниска цена и изисквания от гледна точка на снабдяването с електричество. В повечето случаи моделите на AC устройствата за домашно ползване са сходни с тези за публично ползване, с разликата, че публичните станции позволяват свързване към бекенд системи и могат да бъдат контролирани дистанционно посредством интернет връзка. На практика операторският софтуер дава възможност за намирането на нови клиенти, които могат да платят за зареждането през мобилното приложение на оператора.

 

 
Сигурна и бърза доставка:
Всички наши продукти се изпращат експресно с безплатна доставка чрез куриерска компания ЕКОНТ или СПИДИ до всички градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград, Добрич, Видин, Монтана, Кърджали, Хасково, Димитровград, Ловеч, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Силистра, Търговище, Кюстендил, Габрово, Враца, Русе, Пазарджик, Ямбол, Перник, Гоце Делчев, Елхово, Асеновград, Сандански, Лом, Силистра, Троян, Карнобат и други. Извършваме доставки дори и до най-малките села.