Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Volkswagen e-up!

Volkswagen e-up! е стилен и компактен градски електромобил. Удивителният знак в името веднага прави впечатление, но нека се съсредоточим върху характеристиките на това ЕПС.

ВИДЕО РЕВЮ: VW e-up!

Какво трябва да имаме на разположение, когато шофираме e-up през зимата? Каква е разликата с конвенционалния e-up? Достатъчен ли е пробегът с едно зареждане?

Във видео представянето на електромобила от Carbuyer ще намерите отговор на тези въпроси.

Видеото е на английски език.

 


Пробег

VW e-up разполага с 18.7 kWh батерия, която в реални условия може да предложи пробег от около 120 километра.

Дистанцията, която може да измине този електромобил с едно зареждане за днешните стандарти е малка. Моделът е от 2016 година, а тогава технологиите все още бяха в по-ранен етап на развитие. Всички ЕПС на пазара днес могат да предложат по-голям пробег с изключение на Smart fortwo, forfour, Citroen C-Zero и Peugeot iOn.

Този факт прави e-up! подходящ за градски условия - рядко изминаваме повече от 120 километра на ден в града.


 

Цена

Цените за e-up стартират от 46 810 лв., което го прави по-скъп от бензиновия модел, но също така е един от най-евтините електрически автомобили на пазара. Получавате автомобил със свеж и футуристичен интериор, няма да замърсявате околната среда и ще се присъедините към клуба на притежателите на ЕПС на една сравнително ниска цена.


За кого е предназначен VW e-up?

Това е четириместен електромобил с пет врати и предно задвижване на колелата. Пристига с 60 kW (80 к.с.) електромотор, който може да предложи максимална скорост от 130 км/ч. и ускорение от 0 до 100 км/ч. за 12.4 секунди.
Това ЕПС е идеално за градски условия - лесно за паркиране, маневрено и не замърсява околната среда, което от своя страна означава, че винаги ще бъде възможно да се използва в централните части на градовете. 

Няма причина да се притеснявате от покупка на e-up, дори и да не живеете в града. Единствено не трябва да надвишавате споменатите по-горе 120 километра с едно зареждане. 

Със своите размери, автомобилът със сигурност не може да изпълнява задълженията на основен семеен автомобил, но е чудесен избор за втора кола. 

Може ли да бъде служебен автомобил? Вероятно да, ако пътят до работа не е прекалено дълъг. Ако бюджетът ви го позволява и се нуждаете от по-голям пробег, препоръчваме BMW i3 или VW e-Golf.


 

vw e-up - галерия