Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Tesla Model S

Tesla Model S е първият електромобил в серийно производство на марката. Проектиран още от самото начало като електрически автомобил, Model S е пионер и отправна точка за всички производители на ЕПС.

ВИДЕО РЕВЮ: Tesla Model S 

Голям пробег, лукс и изключително високи технологии - всичко това е Tesla Model S. В това видео ревю от RoadShow ще видите някои от основните предимства на електромобила от първа ръка.


Видеото е на английски език.


Пробег

Последната версия на Model S се предлага с батерия от 100 kWh и три конфигурации:

Long Range
Performance
Performance with Ludicrous Mode

Вариантът “Long Range” предлага около 475 километра пробег с едно зареждане. Това е едно от най-добрите постижения за ЕПС. 

“Performance” и “Performance with Ludicrous Mode” имат малко по-къс пробег - около 460 километра. Това все пак е една много голяма дистанция.

Предимството на Performance моделите пред Long Range се изразява в големината на електромотора. Performance предлага ускорение от 0 до 100 км/ч. за 3.0 секунди, докато при Long Range ускорението до 100 км/ч. отнема 4.1 секунди.

Ако желаете да усетите стряскащото ускорение от 0 до 100 км/ч. за 2.4 секунди, тогава изберете Performance with Ludicrous Model.


 

Цена

Справка с популярен български портал за автомобили втора употреба показва цени започващи от 60 000 лв. за Model S, като в зависимост от годината на производство, изминатите километри и конфигурацията цената може да скочи до над 160 000 лв. 

За да направим обаче по-ясна картината с цените на различните спецификации на Model S ще използваме цените на пазара във Великобритания.

Long Range: от £81,750
Performance: от £89,250
Performance with Ludicrous Mode: от £100,750

Цените са наистина стряскащи, но стойността която получавате в замяна е също на ниво. Предимствата на този електромобил не са едно или две.


Autopilot от Tesla

От Tesla развиха много своето автономно шофиране наречено “Autopilot”. То позволява да седнете в електромобила и той да шофира вместо вас. Например, ако карате по магистрала, автомобилът може автоматично да завива, спира, и ускорява в зависимост от ситуацията. Тази екстра е включена в гореспоменатите цени на електромобила.

По-авангардна версия на тази екстра е “Full Self Driving Capability”. Тя позволява електромобилът самостоятелно да смени платното, да изпревари и отново да се върне в същото платно. Тази версия към момента е върха при разработките на Autopilot и добавянето ѝ струва допълнителни £5,800. С Full Self Driving Capability вие също така ще получите - Autopark - електромобилът ще може да се паркира сам и опцията да го “извикате” (ако сте паркирали далеч от входа на търговски център и завали, можете да дадете инструкция на вашата Tesla да дойде до входа и да ви вземе). Не се шегуваме за последното.


 

За кого е предназначен Tesla Model S?

Притежаването на този пет местен електромобил със задвижване и на четирите колела показва не само, че сте човек с възможности, но и модерна личност, която е отговорна за околната среда. 

Model S е много популярна сред бизнес средите, основно се притежава от директори.

Вероятно изненадващо, но електромобилът е подходящ и за семеен автомобил. Разполага с достатъчно пространство за комфортното придвижване на петима възрастни, разполага с голям багажник, а големият пробег позволява изминаването на големи дистанции.

Ако сте от хората които пътуват често на дълги разстояния и написаното в “Пробег” ви е накарало да промените мнението си за електромобилите, то следващите редове трябва допълнително да наклонят везната. 

Основно предимство на Tesla пред останалите ЕПС са зарядните станции. В САЩ и много западни страни, зарядните станции на Tesla предлагат зареждане до 120 kW, което е много повече от стандартните 50 kW. Очакванията са следващите ъпдейти да направят зареждането възможно до 250 kW. Това ще позволи зареждане на 160 километра за около 6 минути - наистина впечатляващо.


tesla model s - галерия