Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Smart EQ ForTwo

Smart EQ fortwo е малък градски електромобил, наричан още - оптималният автомобил за паркиране на всякакви места. Нека разгледаме някои от добрите и не чак толкова добрите страни на това ЕПС.

ВИДЕО РЕВЮ: Пет неща които трябва да знаем за Smart EQ ForTwo

Както и от RoadShow подчертават, EQ fortwo е много малък електромобил, всъщност дължината му е 2.69 метра. Това е голямо предимство, особено за по-натоварени градове. Маневреността му е впечатляваща. Ако търсите практичен и екологичен автомобил, добавете Smart EQ fortwo в списъка си. 

Видеото е на английски език.


Пробег

Купе

Smart EQ coupe е снабден с 17.6 kWh батерия, която иначе казано може да предложи пробег от около 119 километра.

Кабрио

EQ cabrio разполага със същата батерия, но дистанцията с едно зареждане при него е около 112 километра - разликата идва в теглото на двете версии - 1,015 кг. за кабрио и 985 кг. при купе.


 

Цена

Разликата в цените между кабрио и купе версиите е в порядъка на пет хиляди лева. Проверка в немски сайт за автомобили втора употреба показва, че около 40 000 лв. ще са необходими за закупуването на този електромобил. Единствените по-евтини електрически автомобили, които могат да се открият са Peugeot iOn и Citroen C-Zero.


За кого е предназначен Smart EQ fortwo?

Най-вероятно няма да искате да карате този електромобил по магистрала. Електрическият мотор с мощност 60 kW (80 к.с.) може да предложи максимална скорост от 130 км/ч. и макар стабилността да е по-добра от очакваната, все пак автомобилите на Smart си остават основно градски возила.

Ускорението от 0 до 100 км/ч. отнема 11.5 секунди за купе версията и 11.8 секунди за кабриото.

Напомняме, че това са двуместни електромобили. Ако сте излезли с повече приятели, кажете на тези, които харесвате по-малко да си хванат такси.


 

smart eq fortwo - галерия