Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Smart EQ ForFour

Smart EQ forfour - стилен и компактен градски електромобил. 

На вашето внимание е по-големият брат на Smart EQ fortwo, forfour. От името добиваме представа, че това е четириместен електрически автомобил, но макар и по-голям, той все пак запазва невероятните си предимства в градски условия. 

Пробег

EQ forfour разполага с 17.6 kWh батерия, която позволява пробег от около 112 километра, но къде се нареждат тези показатели спрямо други електромобили от този клас?

Общо взето говорим за сходен пробег, като повечето ЕПС в този клас, като например VW e-up, Citroen C-Zero и Peugeot iOn. BMW i3 може да измине около 100 километра повече с едно зареждане, но и цената му е доста по-висока. Като заговорихме за цена..


Цена

За да дадем ясна представа за цената на този електромобил, отново направихме справка с немски сайт за автомобили втора употреба и в зависимост от годината на производство и изминатите километри цените варират, но можем да се спрем на 40 000+ лв. Около тези стойности отново срещаме гореспоменатите e-up, C-zero и iOn.


 

За кого е предназначен Smart EQ forfour?

Както вече споменахме - страхотен градски автомобил. Малък, маневрен и не прекалено скъп. Има четири места, за разлика от двуместната версия (EQ fortwo). Качеството на изработката също е доста високо, което не трябва да е изненада, като се има предвид, че Smart е собственост на немския производител Mercedes-Benz.

Електромоторът е с мощност 60 kW и може да предложи ускорение от 0 до 100 км/ч. за 12.7 секунди. Максималната скорост е 130 км/ч.

Компактният електромобил е с обща дължина 3.49 метра. Учудващо не е тесен, а ако “бутнете” задните седалки ще разполагате и с добро място за багаж.

Хубаво е да знаете: базовата версия на автомобила позволява зареждане до 7 kW. Ако зареждате в домашни условия това е достатъчно, но ако тръгнете на по-дълъг път това е ограничаващо. Препоръчваме да търсите версията, която позволява бързо зареждане до 22 kW.


Smart eq forfour - галерия