Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Peugeot iOn

Peugeot iOn - малък електромобил на който годините вече започват да личат. Ако сте чели представянето на Citroen C-Zero, вече знаете, че подобно на него, iOn е също произведен от Mitsubishi, но ребрандиран от Peugeot.

Пробег

Електромобилът на Peugeot разполага с 16 kWh батерия, която може да предложи пробег от около 112 километра. 

Сходно с C-Zero и тук пробегът не е много голям, но е близък до този на другите електромобили в този клас, като Smart EQ forfour, fortwo и VW e-up.


Цена

Справка с немски портали за използвани автомобили ни показва, че можете да закупите Peugeot iOn на цени започващи от 20 000 лв., като в зависимост от годината на производство цените варират. 

Дизайнът на iOn показва, че електромобилът е на почти едно десетилетие, но ако не външният вид, а технологията и възможността на добра цена да се сдобиете с електрически автомобил е водеща, то това е един добър избор.


 

За кого е предназначен Peugeot iOn?

Това е екологичен електромобил, който има достатъчен пробег за да изпълнявате градските си задължения. Разполага с CHAdeMO конектор, което означава, че ще можете да го заредите бързо до 40 kW, ако се наложи.

Ускорението от 0 до 100 км/ч. отнема 15.9 секунди, което не е много за електромобил, но върши работа. Максималната скорост е 130 км/ч.

Peugeot iOn е четириместен електромобил, като ако се наложи да качите трима приятели не би трябвало да имате проблеми с комфорта. Също като C-Zero на Citroen, това не е най-модерният електромобил, но върши работата за която е създаден.


peugeot ion - галерия