Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Kia Soul EV

Kia Soul EV е електромобил, чийто дизайн определено прави впечатление. Всъщност мненията са в двете крайности или ще го обожаваш, или ще те е срам да се качиш в него. Проектът за Soul EV е стартиран през 2014 година, като това е първият електрически автомобил на Kia пуснат в масово производство. 

ВИДЕО РЕВЮ: Living with an electric car - Kia Soul EV 2018

Видеото подготвено от NewMotoring ще ви запознае с някои от предимствата и недостатъците да притежавате Kia Soul EV. Освен преглед на характеристиките на автомобила, можете да научите повече какво е да притежавате електромобил като цяло. Колко отнемат различните видове зареждания? Удобно ли е зареждането вкъщи? Какво трябва да знаем за публичното зареждане?

Видеото е на английски език.


Пробег

С батерия от 33 kWh и пробег в реални условия около 180 километра, Soul EV по-скоро се нарежда на задните позиции по този показател. Все пак може да се изтъкне като предимство входът за бързо зареждане CHAdeMO, който позволява зареждане до 50 kW. Времето необходимо за един обяд ще бъде достатъчно за да заредите батерията до поне 80%.


 

Цена

Справка с официалното представителство на Kia за България, показва, че ще трябва да отделите 75 000 лв. за да закупите този електромобил. По отношение на цената, Soul EV е среден вариант. Не плащате прекалено много за километър пробег, но все пак можете да погледнете и други електромобили в този ценови диапазон - Nissan Leaf, Hyundai Ioniq и Kona.


За кого е предназначен Kia Soul EV?

Трябва да добавим, че Soul EV е пет местен електромобил с пет врати и предно задвижване на колелата. Електромоторът с мощност от 81 kW (109 к.с.) предлага максимална скорост от 144 км/ч., а ускорението от 0 до 100 км/ч. отнема 11.2 секунди - не най-бързият електромобил, но не всеки търси точно това качество от ЕПС.

Пространството в частта при задните седалки е добре и в зоната на краката, и в зоната на главата. Също, като повечето електромобили и Soul EV може да бъде използван като семеен автомобил, макар и багажникът му да не е особено голям.
Ако често пътувате на по-големи дистанции, вероятно ще трябва да потърсите друг електромобил с по-голям пробег. 


 

KIA SOUl ev - галерия


 

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)