Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace - луксозен електрически SUV със страхотни офроуд възможности! 

ВИДЕО РЕВЮ: Jaguar I-Pace

I-Pace е първото ЕПС на Jaguar и трябва да признаем, че са свършили страхотна работа. Всъщност това е първото сериозно предизвикателство за Tesla, когато говорим за луксозни електромобили.

I-Pace спечели европейска кола на годината през март 2019, а след това и кола на годината през април 2019 година. Общо взето всички го харесват. Какво мислят обаче от RoadShow по въпроса, можете да разберете във видео материала.

Видеото е на английски език.


Пробег

Jaguar I-Pace пристига с 90 kWh батерия, която в реални условия ще бъде достатъчна за пробег от около 430 километра. 

По показател пробег I-Pace се мери с Tesla Model X, електрически SUV дълго смятан за най-добрия в този клас. В същия клас се подвизава и Audi e-tron 55 quattro, но неговия пробег е около 375 километра. 

Други ЕПС с възможности за преминаване на подобни дистанции с едно зареждане са по-евтините Kia e-Niro и Hyundai Kona Electric.


 

Цена

Цената на първия електрически Jaguar започва от 153 000 лв. Това е скъп електромобил, който не всеки може да си позволи. Макар и извън възможностите на масовия шофьор, I-Pace е истинска перла за всеки късметлия, който може да си го позволи.


За кого е предназначен Jaguar I-Pace?

На базата на цената, която вече уточнихме можем да заявим, че това е един луксозен електромобил снабден с много екстри. 

От гледна точка на пространството нямаме забележки, единствено средна задна седалка не е достатъчно голяма за възрастен. Багажникът е доста голям, като ако задните седалки се спуснат ще разполагате със едно солидно пространство. 

Ако сте семейство с достатъчно дълбоки джобове, I-Pace може да бъде следващата ви семейна кола. Достатъчно практичен е да изпълнява тази функция.


Ако живеете извън големия град ще бъдете изненадан от офроуд възможностите на електрическия Jaguar. Среща с кален паркинг или изкачвания по черен път не представляват никакъв проблем за него.

Хубаво е да не пропуснем, че I-Pace може да бъде зареден с CCS конектор при максимални стойности от 100 kW. Макар и повечето станции за бързо зареждане да са ограничени до 50 kW, I-Pace е готов за по-новите станции и ще можете да се възползвате и от това негово предимство.


 

jaguar i-pace - галерия