Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Hyundai Kona Electric

Kona Electric е наследник на първия електрически автомобил на Hyundai, Ioniq. Също като Kia e-Niro, Kona Electric е натоварен със задачата да направи електрическите автомобили с голям пробег по-достъпни. И нека го признаем, от Hyundai са успели!

Нека разгледаме автомобила по-обстойно.

ВИДЕО РЕВЮ: Living with an Electric Car

В това видео на RoadShow можете да се запознаете с електрическия Hyundai Kona модел 2019.

Както изтъкват от RoadShow, Хюндай Кона не изпъква с дизайн, отличаващ я от конвенционалните автомобили, нито изненадва с нови концепции в интериора. Но това не е нещо лошо - Кона не се опитва да промени представата ви за автомобилите изцяло, но е отличен автомобил сам по себе си и при това е електрически!

Видеото е на английски език.


 
 
хюндай кона електрическа - пробег

Пробег

Hyundai Kona Electric се предлага в два варианта - с батерия 39 kWh и 64 kWh.

Версията с 64 kWh може да измине около 404 километра с едно зареждане, докато 39 kWh може да се похвали с пробег от 260 километра отново с едно зареждане. Това са изключително добри показатели, особено като ги съпоставим с цената на този практичен Suv.


 

хюндай кона електрик цена

Цена

Бърза справка с официалния дилър на марката за България към днешна дата, ни дава информация, че можете да закупите Kona Electric 39 kWh на цени от 66 870 лв. за оборудване тип - Comfort, като за най-високия клас - Premium цената е от 77 470 лв. Има и среден вариант - Exclusive, при този пакет цената започва от 73 170 лв. Аналогичните нива на оборудване за 64 kWh са както следва - Comfort - от 73 870 лв., Exclusive - от 80 170 лв. Premium - от 84 470 лв. За пореден път ще подчертаем, че подобна цена за ЕПС от този клас е доста ниска, което показва агресивната политика на Hyundai в борбата за позиции на този пазар.


За кого всъщност е предназначен Kona Electric?


Пет местният електрически автомобил от Hyundai разполага с предно задвижване на колелата, пет врати и определено може да се нарече компактен SUV. Но за какъв тип хора е тази кола?

за кого е Hyundai Kona EV?

Hyundai Kona Electric спокойно може да бъде вашата основна семейна кола, особено ако изберете 64 kWh. Все пак колко често ви се налага да изминете повече от 404 километра за един ден? Всъщност за мащабите на България, тези километри са си предизвикателство. Дори и да се наложи да ги изминете, станциите за бързо зареждане се увеличават изключително бързо и кратка справка преди да предприемете пътуването ще ви даде информация къде можете да спрете за отдих и презареждане на батерията. Благодарение на CCS конектора, в рамките на 30-50 минути ще успеете да заредите вашата батерия на 80% - вече напълно достатъчни да завършите вашето дълго пътешествие.

Трябва да се спомене, че седалката разположена отзад по средата е сравнително малка, което я прави подходяща за дете, но не и за възрастен или по-голям тинейджър. 

Версията с 64 kWh разполага с 150 kW мотор, който е еквивалентен на 201 конски сили и може да достигне 100 км/ч. за 7.6 секунди. Максималната скорост е 167 км/ч. Ускорението от място на този автомобил е нещо, което задължително трябва да опитате - невероятно е.

Kona 39 kWh е снабден с 100 kW мотор (134 к.с.) и може да ускори от 0 до 100 км/ч. За 9.7 секунди. Максималната скорост е 154 км/ч. 

Kona Electric има хубав, изчистен интериор. Не е толкова футуристичен, като Tesla, но и цената му не е като на Tesla.

Може ли това да бъде вашата следваща служебна кола? Абсолютно. Premium версията напомня на луксозен бизнес SUV. 

Ако трябва да обобщим - Kona изглежда невероятно, управлението е много приятно и определено е един от най-добрите варианти в този клас на пробег. Тествайте я, няма да ви разочарова.

Hyundai kona electric - галерия


 Hyundai Kona EV галерия

Hyundai Kona EV галерия

Hyundai Kona EV галерия

Hyundai Kona EV галерия

Hyundai Kona EV галерия

Hyundai Kona EV галерия

Hyundai Kona EV галерия

Hyundai Kona EV галерия

Hyundai Kona EV галерия