Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Ioniq Electric - просторен и комфортен, това е един полулярен електромобил! Ioniq Electric е първият електрически автомобил на Hyundai. Неговият дебют на пазара датира от 2016 година, като все още е много търсен модел. Нека разгледаме някои основни параметри на този хечбек с пет врати.

ВИДЕО РЕВЮ: Hyundai Ioniq

В това видео на RoadShow ще можете нагледно да се запознаете с Hyundai Ioniq Electric.

В типичния си забавен стил Brian Cooley ще ви запознае в детайли с това, какво е усещането да шофирате този електромобил. Ще ви сподели какви са неговите впечатления за дизайна и конструкцията на електромобила. Ще отговори на въпроси, като - достатъчно безшумен ли е? За какво служат перата на волана, при положение, че Ioniq няма скорости? 

Видеото е на английски език.


Пробег

Ioniq от Hyundai разполага с 28 kWh батерия, която иначе казано ще ви позволи да изминете около 200 километра с едно зареждане. Този пробег определено не се нарежда сред първите позиции при електромобилите, но за ЕПС от 2016 година е все пак не лош показател. Хечбекът може да приема до 70 kW заряд, което на фона на масовите най-бързи станции към момента (50 kW) е показател за технологията използвана в Ioniq Electric. Ако все пак автомобилът ви допада, но смятате, че пробегът е нисък, ще ви издадем, че от Hyundai готвят подобрена версия на автомобила от 2020 година, като информацията е, че този път батерията ще е с капацитет от 38.3 kWh - 296 километра и възможност за AC зареждане от 7.2 kW, спрямо 6.6 kW на модела, който разглеждаме в момента.

Цена

Цената на този електромобил започва от 65 990 лв. за Comfort версията и съответно от 75 990 лв. за Premium оборудване. 

Като се има предвид размерът и характеристиките на Ioniq, смятаме, че цената е доста разумна. Въпреки че преките конкуренти в този клас се отличават с малко по-висок пробег, трябва да се отбележи, че цената която плащате за всеки изминат километър с Ioniq е по-ниска. Ако се колебаете между Nissan Leaf или Kia Soul EV, препоръчваме да тествате и Hyundai Ioniq Electric.


За кого всъщност е предназначен Hyundai Ioniq Electric?

Ioniq Electric е пет местен хечбек с предно задвижване на колелата. Разполага с 88 kW електромотор (118 к.с.), което му дава максимална скорост от 165 км/ч., и ускорение от 0 до 100 км/ч. за 9.9 секунди. 

От гледна точка на външен вид и интериор, можем да определим първия електромобил на Hyundai като консервативен. Нивото на оборудване и управлението са доста добри. Благодарение на своята практичност, пространство и цена, Hyundai Ioniq е популярен, като семеен автомобил. Ограниченият пробег все пак означава малко по-задълбочено планиране на почивките преди дълъг път, но възможността за CCS бързо зареждане е предимство в тази ситуация.

Нека обобщим - комбинацията от практичност и разумна цена правят Ioniq добра сделка. Производството на автомобила е от 2016 година, което означава, че на пазара на автомобили втора употреба вече има дори още по-добри предложения от гледна точка на цената.

Hyundai Ioniq electric - Галерия