Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Citroen C-Zero

Citroen C-Zero е дребен градски електромобил за четирима души. Всъщност този автомобил е изработен от Mitsubishi и ребрандиран от Citroen, под името C-Zero. За да стане само още по-объркващо ще споменем, че има и друга ребрандирана версия направена за Peugeot наречена iOn. Всички версии изглеждат идентично - наистина е объркващо.

Пробег

C-Zero разполага с 16 kWh батерия, която може да предложи в реални условия около 112 километра пробег. Също като iOn, пробегът не е много голям, но е конкурентен на други електромобили в този клас, като Smart EQ forfour, EQ fortwo и VW e-up.


Цена

Справка със Citroen България, ни показва цени започващи от 47 500 лв., но ако желаете C-Zero да бъде вашият първи електромобил и цената му все пак е висока за вас, ви предлагаме да проверите оферти в портали за автомобили втора употреба - там цените са почти наполовина в зависимост от годината на производство. 


 

За кого е предназначен Citroen C-Zero?

Градският електромобил на Citroen е снабден с електрически мотор, който предлага ускорение от 0 до 100 км/ч. за 15.9 секунди - не много впечатляващи показатели за ЕПС, но нормални за шофиране в града. Максималната скорост е 130 км/ч., а задвижването идва от задните колела.

Възможността за бързо зареждане до 40 kW с CHAdeMO конектор означава, че няма да имате проблеми да правите по-дълги пътувания ако се наложи.

Не е проблем да придвижи четирима души в града, но също като iOn, това не е най-съвременният електромобил на пазара, но върши работата за която е произведен.


citroen c-zero - галерия