Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Audi e-tron 55 Quattro

Audi e-tron 55 quattro - един луксозен електрически семеен SUV. Да видим какви са показателите на основните характеристики на този електрически SUV.

ВИДЕО РЕВЮ: Audi e-tron 55 Quattro

E-tron 55 quattro е първият 100% електрически SUV от немската марка. На външен вид изглежда, като традиционните серийни модели на Audi, но всъщност е изцяло задвижван от електричество. Комбинацията от високо качество, дълъг пробег и пространството, което осигурява комфортно пътуване за пет души, правят e-tron закономерно едно от бижутата при електромобилите. Вижте краткия видео материал подготвен от RoadShow за e-tron.


Пробег

Електромобилът от Audi може да измине около 375 километра с едно зареждане. Къде обаче се намира това постижение спрямо други електрически SUV от този клас?

Jaguar I-Pace разполага с пробег от 430 километра, а Tesla Model X може да се похвали с пробег от 418 километра в зависимост от версията.

На базата на тази информация виждаме, че от Audi изостават в това отношение, като батерията от 95 kWh дори е по-голяма от тази на Jaguar - 90 kWh, разликата идва от теглото - E-tron е с около 350 килограма по-тежък.


 

Цена

Електрическият SUV от Audi с цена започваща от 161 000 лв. определено се нарежда сред скъпите возила на пазара, но заслужава ли си?

Ако говорим за цена на изминат километър, Audi побеждава Model X от Tesla, но определено не може да се мери с ефективността на Jaguar I-Pace. И все пак ако сърцето ви бие на честотата на Audi, това е електромобилът за вас!


E-tron представя - виртуални странични огледала!

Радикална промяна за един иначе не променян от десетилетия елемент - страничните огледала. Какво представляват виртуалните огледала от Audi?

Това въобще не са огледала. Става въпрос за камери разположени на позицията, на която по принцип са позиционирани страничните огледала. Образът от камерите се предава към монитори разположени на предните врати. 

Шофьорите са раздвоени по отношение на тази технология. Може би точно поради тази причина от Audi предлагат и вариант на електромобила със стандартни огледала.


 

За кого е предназначено Audi e-tron 55 quattro?


Audi e-tron 55 quattro е 4x4, луксозен електрически SUV. Може да бъде използван, като семеен SUV, като определено носи високото качество с което немската марка е известна по принцип. Задвижването на четирите колела, означава, че няма да имате проблеми със заснежените или кални пътища, а въздушното окачване ще направи пътуването изключително приятно.

 
Нека кажем и нещо за зареждането. Ако тръгнете на дълъг път и се наложи да заредите, е хубаво да знаете, че e-tron е снабден с конектор за бързо зареждане до 150 kW с CCS. Макар и повечето публични станции да са ограничени до 50 kW, перспективите сочат, че в бъдеще ще можете да се насладите на зареждане от 150 кW.

Подходящ ли е e-tron за служебен автомобил? Няма пречки пред това ЕПС да задоволи служебните ви нужди, но вероятно говорим за служители на ръководни позиции, защото както вече видяхме цената му е доста висока. Ако все пак компанията ви е на това ниво, можете да обмислите възможността да поканите финансовия директор на по питие и да обсъдите въпроса.

audi e-tron 55 quattro - галерия