Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Защо инсталирането на домашна зарядна станция за електромобил е добра идея?

Защо инсталирането на домашна зарядна станция за електромобил е добра идея?

Над 85% от зареждането на електрически автомобили се извършва у дома, поради което нашата мисия е да направим целия процес на закупуване, инсталиране и обслужване на Вашата нова домашна зарядна станция възможно най-безпроблемен и лесен.

Едно от най-значимите предимства свързано с инсталацията на станция за зареждане на електрически автомобили у дома е удобството и гъвкавостта които Ви предоставя. Вече няма да е необходимо да планирате пътуванията си около станции за зареждане или активно да търсите място, където да заредите батерията. Вместо това можете просто да включите колата и да я оставите да се зарежда през нощта, докато спите.


 

Най-доброто време за зареждане

"Най-доброто време за зареждане е през нощта, когато цената на електричеството е най-ниска."

Това е най-удачното време за зареждане на вашия електромобил, защото обикновено това е часовият диапазон в който не ползвате автомобила си, а също така нощната тарифа е най-икономична. Приберете се у дома, включете електромобила към зарядното устройство и се събудете с пълна батерия на възможно най-ниска цена.

Интелигентните станции за зареждане имат функцията „Отложен старт“ , което прави ежедневието още по-лесно. Просто настройвате времето в което искате вашата зарядна станция да стартира зареждане и това се случва автоматично всеки ден.


Предимства на домашните зарядни станции

 

  • Сигурност: Зареждането на вашия електрически автомобил със зарядна станция е по-безопасно, по-бързо и по-евтино. По-безопасно, защото зарядното устройство е интелигентно и контролира потока на енергия през кабела. Бързо , защото зареждането със зарядно е около осем пъти по-бързо, отколкото с кабел и същевременно, ако станцията е интелигентна, можете да регулирате мощностите на зареждане.
  • Удобство: Зареждането на вашия електрически автомобил у дома е изключително лесен и комфортен процес. Не е нужно да търсите станции за зареждане или да чакате на опашка на обществена станция. Трябва просто да включите колата си във вашата зарядна станция, когато се приберете.
  • Спестяване на разходи: Въпреки че първоначалните разходи за инсталиране на станция за зареждане във вашия дом може да изглеждат високи, с течение на времето това ще ви спести пари. Както вече казахме, зареждането на вашата електрическа кола у дома обикновено е по-евтино, отколкото на обществените станции за зареждане. Освен това, ако имате инсталирани слънчеви панели, разходите за зареждане на вашия автомобил могат да бъдат практически нулеви.
  • Повишена стойност на имота: Инсталирането на станция за зареждане на електрически автомобили във вашия гараж също може да увеличи стойността на вашия имот. Все повече купувачи на жилища търсят екологични характеристики и наличието на вече инсталирана станция за зареждане може да бъде голям плюс придавайки на имота добавена стойност.
  • Удължаване на живота на батерията: Докато бързото зареждане и ултра бързото зареждане стават все по-популярни за зареждане и поддържане на инфраструктурата за електромобили, то имайте предвид, че този тип публични станции са основно предназначени за по-удобно пътуване на големи разстояния. При ежедневно градско шофиране е препоръчително да използвате AC станции до 22 kW.
  • По-голям контрол върху потреблението на енергия: Инсталирането на станция за зареждане на електрически автомобили у дома също ви дава повече контрол върху потреблението на енергия. Можете да изберете да зареждате колата си в извън пиковите часове, когато електричеството е по-евтино или когато вашите слънчеви панели генерират енергия.
     

    Вашата домашна зарядна станция

Изборът на домашно зарядно устройство има своите тънкости и специфики. До голяма степен нашата дейност е свързана с информиране и консултиране на новите собственици на електромобили, което е съвсем логично предвид изцяло новият и прохождащ свят на електрическата мобилност. Нашият съвет е винаги да се търси мнението на специалист, особено при дейностите свързани с предварителен оглед на обекта и последващото инсталиране на зарядно устройство.

Освен добри съвети, EVPoint също така предлага и надеждни станции за зареждане на електрически автомобили. Водещ вносител сме на едни от най-реномираните и популярни марки на пазара - Wallbox, ABB, NRGKick, go-eCharger и др., също така сме и български производител на зарядни станции с гаранционен и извън гаранционен сервиз в България.

Всъщност най-голямата ни гордост са зарядните станции EVPoint, които са плод на нашия дългогодишен опит в сферата на електрониката. Устройствата са с характеристики от най-висок клас и разполагат с всички наложени SMART функции на пазара.

Уверени в качеството на нашите зарядни станции, както и благодарение на множеството проведени тестове и довлни клиенти, предоставяме 5 години удължена гаранция на зарядни станции EVPoint.