Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

34 нови публични зарядни станции в мрежата на EVPoint в рамките на месец декември

34 нови публични зарядни станции в мрежата на EVPoint в рамките на месец декември

Развитието на зарядната инфраструктура е сред ключовите изисквания за увеличаване на броя на електромобилите в световен мащаб. Притесненията пред бъдещите собственици на електромобили свързани с пробега на превозното средство могат да бъдат решени с голяма и удобна мрежа от зарядни станции.

 

Всъщност това е основната цел на EVPoint - премахване на пречките свързани със закупуването на електромобил, чрез увеличаване на броя на публичните зарядни станции в страната. Важно е да се отбележи, че този прогрес е възможен благодарение на всички наши настоящи и бъдещи партньори, които са готови да добавят устройство за зареждане на тяхна локация.

 

Каква е моментната ситуация в страната може лесно да се види в PlugShare, но за да се информирате за темпа на развитие и за всички нови локации за зареждане в нашата мрежа, всеки месец ще публикуваме обзорна статия с всички нови монтирани зарядни станции.

 

През празничния месец декември инсталирахме общо 34 нови станции, като 29 от тях са публични и достъпни за зареждане през приложението на EVPoint. Новите зареждачки вече активно работят в услуга на нашите бизнес сътрудници и техните клиенти.


 

 

Все повече хотели със зарядни станции за електромобили

 

Голяма част от партньорите ни и този месец са хотели и комплекси, за които добавянето на зарядна станция е източник на нови клиенти и възможности, особено в дългосрочен план. 

Всъщност хотелиерската индустрия е един бързо развиващ се сегмент, който е активно насочен в своевременното предлагане на такъв вид услуга за своите гости. Хотелите имат за цел да предлагат тази възможност, тъй като станциите за зареждане на паркинга на даден хотел, позволяват на собствениците на електромобили да зареждат колите си през най-удобния момент от престоят им - докато спят, прекарват време в СПА центъра или в ресторанта. Друго предимство на хотелите, които имат инсталирани зарядни станции е опцията на популярните платформи за резервации, които вече имат филтър „Зарядна станция“, чрез който собствениците на електрически коли селектират местата си за настаняване. 

 

Зарядните станции създават условия лесно и удобно да се включи колата за зареждане, без да се налага собственикът да опъва кабели и удължители, за да се включи в някой контакт на хотела, като по този начин, освен че се води пълен отчет и контрол на зареждането, се избягва и рискът от претоварване на инсталацията или повреда.


Кои са новите локации в мрежата на EVPoint?

 

 

Новите зарядни станции добавени през изминалия месец са на атрактивни локации с лесен достъп, предлагат различни възможности за развлечение и отдих докато колата се зарежда, а някои от тях са отлично ежедневно решение за зареждане, докато изпълнявате вашите служебните ангажименти.

 

Нека да разгледаме конкретните обекти и какви удобства, освен възможност за зареждане, предлагат.

 

Нови хотели и Spa комплекси: Интерхотел Сандански, Хотели М Приморско, комплекс Ува Нестум гр. Гоце Делчев, комплекс ”Kings Valley - Medical & Spa Hotel” гр. Казанлък, Хотел Капри гр. Несебър и Гранд Хотел Княз Павел в гр. Павел Баня.

 

Нови търговски обекти: Decathlon Пловдив, магазините на GS Строймаркет в София, Добрич, Шумен и Варна, Мото Уни - Мазда Бургас, София Франс Ауто Бургас, Еспас Ауто - Рено Пазарджик. 

 

Нови обществени локации: Метростанция Бизнес Парк София.

 

Към доверилите се на нашите умения и професионални решения също влизат и лаборатории Рамус, които добавиха 5 станции за лично ползване.


 

С какви станции са снабдени новите локации за зареждане?

 

Щастливи сме и от факта, че сред разнообразието от модели които EVPoint предлага, клиентите избират и предпочитат модели EV7 и EV22, което напълно заслужено оправдава неуморния труд и креативност на нашия екип от специалисти, в разработката на трифазни и монофазни зарядни станции. Smart устройствата, се отличават със значителни преимущества и качество, като преди всичко възможност за свързване към операторски софтуер. Зарядните станции на EVPoint са с разработена двойна дефектнотокова защита, както и техническа и гаранционна поддръжка изцяло в България.

King's Valley Medical and Spa Hotel е най-новият петзвезден хотелски комплекс, разположен в прочутото с минералната си вода село Овощник до град Казанлък. В комплекса бяха монтирани общо 12 зарядни станции - 6 броя монофазни EVPoint EV7 и 6 броя трифазни EVPoint EV22, които бяха монтирани и свързани към нашата платформа в рамките на един ден. Проектът беше осъществен в партньорство и благодарение на Евродизайн Системс.

 

В Гранд Хотел Княз Павел в гр. Павел Баня, Интерхотел Сандански и Хотелите М Приморско монтирахме по две трифазни станции EV22, достъпни за всички почиващи в тези райони. В Несебър вече имаме 2 локации и то съвсем близо една до друга. Едната е  Aqua Paradise Resort & Aqua Park, а другата е поставената този месец в Хотел Капри.

 

Комплекс Ува Нестум гр. Гоце Делчев всъщност не е нов обект в нашата мрежа, а един от първите. До скоро локацията разполагаше с трифазна зарядна станция Vestel EVC02, но предвид честото използване на устройството, подменихме станцията с друга от ново поколение - EV22.

 

 

EVPoint стартира партньорство с TotalEnergies България в изграждането на мрежа от зарядни станции. Като част от това сътрудничество монтирахме двойни зарядни станции с мощност 2 х 22 kW на локации на партньори на TotalEnergies - Мото Уни (Бургас), София Франс Ауто (Бургас) и Еспас Ауто (Пазарджик).

 

Всички клиенти с електромобили на магазини GS строймаркет в София, Варна, Шумен и Добрич, вече могат да заредят батериите докато пазаруват, като на тези локации отново изборът беше българските EVPoint EV22.В Пловдив през изминалия месец имаме един нов обект - Decathlon Пловдив с EV22, като скоро очакваме реализирането на по-големи проекти в града под тепетата. 

 

Пряко ангажирани сме и с проекта на Столична община в изграждането на зарядна инфраструктура, поради което открихме съвсем скоро още една нова публична локация, а именно в буферния паркинг на метростанция „Бизнес парк“. Откритите зарядни точки там са две и се използват активно от ползвателите на електромобили.

 

Паркирането там е безплатно за първите 4 часа от престоя, само за изцяло електрически автомобили, а към този момент, и зареждането е безплатно. Използването на зарядната станция става през мобилното приложение на EVPoint или RFID карта.

 

 

Това е много удобна локация, предвид местоположението, близостта до Бизнес парка. В комплекса работят над 10 000 души и се посещава от още 4000 всеки ден. Съвсем на близо EVPoint има още една локация с 5 зарядни станции – магазин Decathlon Витоша.

 

Инициативата е част от политиката на Столична община, насочена към опазване на околната среда и чистотата на въздуха, чрез въвеждане на нови технологии и насърчаване на използването на електрически автомобили. Изграждането на общински зарядни станции в столицата ще позволи на повече хора да преминат към електрически превозни средства и чист транспорт, с което ще може да се намалят нивата на вредните емисии и шумовото замърсяване в градската среда.

 

Това е третата локация на територията на Столична Община, на която са монтирани зарядни станции, по инициатива на общината. Предишните две локации са на буферния паркинг на Стадион „Васил Левски“ където има 8 зарядни станции с мощност до 22 kW, на паркинга до НДК на ул. Шандор Петьофи, където има 4 зарядни станции с мощност до 11 kW.

 

Заедно с тези две нови точки за зареждане, общият брой на зарядните станции монтирани съвместно със Столична Община става четиринадесет.


 

Искам да монтирам станция, защо да избера точно EVPoint?

 

Благодарни сме на всички наши партньори, които помагат за подобряването на зарядната инфраструктура и осигуряването на възможно най-много точки за зареждане за собствениците на електрически превозни средства. Общите цели винаги помагат при избора на сътрудник за доставка на зарядни станции, но от EVPoint можем да се похвалим и с други ключови предимства, които ни правят желан партньор:

 

  • Доказан професионализъм - EVPoint е част от групата на Дейзи Технолоджи, която има 30 години опит в производството на електронни изделия – електромери, касови апарати и др. 

 

  • Зарядни станции произведени в България - Част от богатия асортимент от зарядни устройства  включва и модерните станции EVPoint EV22 и EVPoint EV7, които се произвеждат в България. Някои от нашите клиенти изтъкват точно подкрепата към българските производители, като ключова при избора на SMART станция от най-ново поколение.

 

  • Собствен операторски софтуер - Друго технологично предимство е нашият собствен операторски софтуер, който на практика позволява публичните зарядни станции да дават информация в реално време, да се контролират и да приемат плащания.

 

  • Модерна мобилна апликация EVPoint app - Благодарение на нашето мобилно приложение, всички нови локации за зареждане са видими за потребителите на апликацията, които могат да получат информация за точното местоположение на станцията, статус (свободна / заета), да проверят колко струва зареждането, да стартират процеса по зареждане и да заплатят за услугата. Всичко това е удобно както за притежателите на електромобили, така и за собствениците на бизнес решили да поставят зарядна станция с помощта на EVPoint.

 

  • Бързо и професионално изпълнение на проектите - Нашите специалисти са готови да отговорят на всеки ваш въпрос и да се справят със специфичните изисквания за монтаж на всяка една локация в най-кратки срокове.


 

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)