Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Нови четири безплатни зарядни станции в буферния паркинг на стадион Васил Левски от EVPoint

Нови четири безплатни зарядни станции в буферния паркинг на стадион Васил Левски от EVPoint

Броят на шофьорите, които преминават от автомобили с двигател с вътрешно горене към електромобили се увеличава осезаемо. Прогнозите сочат, че планиращите да закупят автомобил, ще изберат изцяло електрически или хибриден. С тези ръстове на потребление се увеличава и необходимостта от по-голям брой публични зарядни станции. Именно поради тази причина от днес буферният паркинг до метростанция „Васил Левски“ може да се похвали с още четири зарядни станции. Благодарение на EVPoint, паркингът вече има общо осем АС зарядни станции с мощност до 22 kW, които позволяват бързо едновременно зареждане.


 

Безплатно зареждане

Входът за автомобили е точно срещу БНР на бул.“Драган Цанков“. Паркингът е закрит и разполага със 193 паркоместа, разположени на три нива, като на първо ниво се намират осемте паркоместа със зарядни станции. Както и в останалите три буферни паркинга в столицата от ЦГМ, гражданите ще могат да се възползват от услугата “Паркирай и пътувай”, чиято цел е облекчаване на трафика в централната градска част и намаляване на вредните емисии. Паркирането е безплатно за електромобили до 4 часа, след които се заплаща по 0.50 лв. на час.

Към момента средно над 160 са зарежданията на месец на тези станции, което означава, че рядко има свободно място. От началото на 2022 г. до днес са заредени 27 500 kWh, като това са общо 1400 зареждания. За сравнение - за цялата 2021 г. зарежданията са 585 или 13 500 kWh.

Амбицията на EVPoint съвместно със Столична община е да се разшири капацитетът на зарядната инфраструктура, с цел да се отговори на все по-голямото търсене от публични зарядни и да се насърчи налагането на този тип превозни средства.

Към вече инсталираните четири АС станции Vestel EVC02 22 kW, нашият екип добави още четири зареждачки EVPoint EV22, които са перфектен избор за използване на публични локации.

Новите станции -  EVPoint EV22 успешно се налагат на пазара и безспорно са страхотен пример, за това, че в България могат да се произвеждат зарядни станции с богата функционалност, модерен интерфейс и висока степен на безопасност при протичане на зарядния процес. Една модерна технологична разработка създадена от български специалисти с дългогодишен опит в проектирането и производството на високотехнологични и иновативни продукти, успешно наложена на водещи световни пазари.


Резервирайте станция и стартирайте зареждането през приложението на EVPoint

Благодарение на публичните станции собствениците на ЕПС могат да заредят своята батерия, докато изпълняват задълженията си, като в конкретния случай, могат да оставят електромобила за зареждане в паркинга и да използват метрото за останалата част от пътя им до работното място.

Стартирането на зарежданията е изключително лесно и удобно чрез мобилното приложение на EVPoint. Платформата Ви дава възможност да следите и да контролирате дистанционно процеса на зареждане на Вашия електромобил. От комфорта на вашия смартфон можете да стартирате или да прекратите сесията на зареждане от разстояние във всеки момент, да откривате всички локализирани точки за зареждане, да създадете списък с любими зарядни локации, както и да преглеждате детайлна история на всички зареждания. Приложението е достъпно за Android и iOS.

Изхождайки от една от нашите основни мисии - “да ускорим развитието на електрическата мобилност в България и региона”, ние от EVPoint смятаме за постижение добавянето на нови обекти предлагащи безплатно зареждане за всички потребители на приложението.


Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)