Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Стените не са пречки, а възможности - запознайте се със зарядните станции Wallbox Pulsar Plus

Стените не са пречки, а възможности - запознайте се със зарядните станции Wallbox Pulsar Plus
 

 

Предимствата на електрическите превозни средства са много. В нашия блог имаме десетки теми подкрепени с факти, които представят ползите от покупката на електромобил. В тази статия няма да ви убеждавам в това. Днешният материал е по-скоро предназначен за тези които вярват в новия тип мобилност и се интересуват от методите за зареждане.

 

Темата за зарядните станции сама по себе си е не по-малко обширна от тази за самите електромобили, но подобно на тях е сравнително семпла и се свежда до няколко основни фактора.


Първите въпроси на които трябва да си отговорим е за какви цели ще използваме зареждачката? Дали ще я монтираме вкъщи или на паркинга в офиса например? Именно по този основен параграф се различават повечето устройства за зареждане - тяхното предназначение. На вашето внимание ще представим една станция с практични размери, която разполага с функции и характеристики позволяващи използване както в домашни, така и в публични условия. Това далеч не е сред основните ѝ предимства, но това ще разберете ако продължите да четете.

 

Испанският стартъп Wallbox впечатлява EV средите през последните години със своето развитие и успешно прилагане на редица иновации в областта. Както е споменато и в заглавието на статията, за тях стените са възможност, а не пречка - доказателство за което е създадената от тях зарядна станция с малки размери, която е лесна за монтаж на всяка стена.

 

Pulsar Plus е името на зарядното устройство, продукт на дългогодишни усилия от Wallbox. В компактните размери на станцията са събрани невероятни характеристики. AC станцията може да зарежда трифазно с мощност до 22 kW и предлага свързване със смартфон посредством Wi-Fi мрежа или Bluetooth. Поддържаният OCPP 1.6 протокол означава лесна интеграция с операторски софтуер, чрез който всички зареждания могат да бъдат проследявани, таксувани и контролирани. Точно поради тази причина станцията е подходяща за използване на публична локация с цел достъп и на други шофьори.


 

Изброените начини за свързване на Wallbox Pulsar Plus водят до редица предимства. По-конкретно връзката със смартфон чрез Wi-Fi или Bluetooth позволява:

 

  • Дистанционно следене и контрол на зареждането на вашия електромобил;
  • Създаване на график за протичане на зарежданията (зареждане през по-евтините часове на денонощието);
  • Дистанционно заключване и отключване на станцията;
  • Управление на няколко станции едновременно;
  • Статистики в реално време;
  • Нотификации в реално време.

Всички тези екстри са възможни благодарение на мобилното приложение на станцията. Нотификациите, които можете да получите са някои от следните:

“Вашият електромобил е зареден”. “Не забравяйте да свържете вашия електромобил преди да започне планираното зареждане по график”. “Нова версия на приложението е налична”.

 

Наличните статистики за всяко едно зареждане също са изключително полезни. Те дават подробна информация за консумацията за даден период под формата на графики и таблици.


 

 

 

Как се използва Pulsar Plus на публична локация?


Споменатият комуникационен протокол OCPP 1.6 осигурява връзката между зарядната станция и операторски софтуер за контрол на зарядни станции. Ако сте собственик на бизнес, който разполага с паркинг или пространство за инсталация на зарядна станция, вие можете да следите, контролирате и събирате такси за всяко едно зареждане от вашите устройства. 

 

На практика това е платформа със специално създаден админ акаунт за вас, който съдържа всички ваши станции (независимо на колко локации се намират те). Повече за подобен тип системи за управление на зарядни станции и приемане на плащания можете да научите тук.

 

 


Защо точно Pulsar Plus?

 

Комбинацията от AC зареждане с мощност до 22 kW, възможности за свързване към мобилна апликация и операторски панел и практични размери, правят Pulsar Plus перфектното решение за всеки дом, офис, бизнес сграда или търговски център. 

 

Станцията разполага с пет метров кабел, което означава, че шофьорите не трябва да носят допълнителен кабел за да използват зареждачката. Към кабела има конектор Type 2, който може да бъде свързан към почти всички електромобили на пазара.

 

Интелигентните функции на станцията я правят и безопасна, като тя следи в реално време използваната енергия от останалите консуматори в мрежата и адаптира мощността на зареждане с цел избягване на претоварване.

 

От Wallbox определено са надминали себе си с интеграцията на толкова функции в една малка станция. Ние от EVPoint сме съгласни с техните виждания и само можем да допълним, че когато стените наистина се превърнат във възможности, зеленото бъдеще ще стане реалност.


 

 

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)