Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Защо вашият бизнес се нуждае от зарядна станция за електромобили?

Защо вашият бизнес се нуждае от зарядна станция за електромобили?

Инсталирането на зарядна станция за електрически превозни средства е един от иновативните начини за допълнителен доход, привличане на нови клиенти и създаване на екологично реноме за даден бранд. Към момента не само броят на електромобилите и плъгин хибридите се увеличава с невероятен темп, но и броят на зарядните станции, които предлагат платено или безплатно зареждане. В голямата си част, станциите са локирани в паркинги на търговски центрове, бензиностанции, хотели, ресторанти, бизнес сгради и други.

 

Известни марки като Renault, Nissan, Seat, Volkswagen, Volvo и Porsche вече ясно са декларирали готовност и желание всичките предлагани от тях модели да бъдат 100% електрически в идните години.

 

 

Всъщност в момента се намираме в период в който няма връщане назад - електрическите превозни средства започват да налагат доминация спрямо моделите с двигател с вътрешно горене в редица страни, което без съмнение ще продължи да се наблюдава по целия свят. Ситуацията дава възможност на много бизнеси да се възползват и да монтират зарядни станции, които да бъдат генератор за платежоспособни нови клиенти, като освен инвестиция с дългогодишна възвръщаемост, зарядните устройства са и страхотен рекламен инструмент. 

 

Защо да инсталирате зарядна станция?

 

Поглед в бъдещето

 

Това което е ясно и необратимо е, че бумът на електрическите автомобили тепърва предстои, което определено ще наложи много промени в ежедневието на хората. Много собственици на бизнеси са наясно с този факт и започват да осигуряват нужната инфраструктура за зареждане на този тип превозни средства, което без съмнение ще им доведе дивиденти по пътя, който все още трябва да бъде извървян за пълната електрификация.

 

Имидж на компания със “зелено” мислене

 

Може би сте на мнение, че можете да инсталирате зарядни устройства веднага, след като по улиците започнат да се движат повече електромобили, отколкото конвенционални автомобили, и ще бъдете прав, но ползите от обвързването на вашия бранд от рано с електрическата мобилност са пред вас в момента и не са за изпускане. Сред най-сериозните проблеми на съвременното общество са мръсният въздух, замърсената околна среда и изключително стресиращите нива на шум в големите градове. Електромобилите са сред основните решения на тези проблеми, като всеки собственик на подобен автомобил в момента намира себе си за ангажиран и отговорен човек в тази насока. Подобно е неговото мнение и за всички компании, които насърчават и улесняват използването на плъгин хибриди и напълно електрически коли още в този ранен етап от навлизането на технологията. Привлечете тези хора на ваша страна - инвестирайте от рано в зарядна инфраструктура.

 

 

Нови хоризонти за вашия бизнес

 

Всеки бизнес, независимо дали говорим за хотел, ресторант, магазин или търговски център, може да инсталира зарядна станция и да добави своята локация в местни или международни мобилни приложения, даващи информация на всички притежатели на електромобили, къде могат да заредят своето превозно средство, колко ще им струва, както и други детайли за локацията.

 

Възможност за допълнителни доходи

 

Добавянето на вашата станция в мобилно приложение за зареждане на електрически превозни средства потенциално ще добави допълнителен поток от хора, които освен, че ще се възползват от възможността да заредят от вашата станция (и евентуално ще платят за тази услуга), те също така ще генерират оборот и в лоби бара на хотела или магазина за сувенири например.

 

Има ли подобно мобилно приложение в България?


Макар и все още електрическите превозни средства в България да са малък процент от автомобилите по улиците, зарядната инфраструктура се развива успешно, като основна роля за това има частният бизнес в страната и по-конкретно футуристично настроените мениджъри и собственици на търговски обекти.

В страната има и оператори, които освен, че предлагат монтаж и поддръжка на станции, те също така осигуряват и видимост на станция посредством мобилно приложение. Компании, като EVPoint, Eldrive, Ecars, EVN и ELBul предлагат на своите клиенти възможността да контролират дистанционно своите зарядни устройства дистанционно посредством софтуер, който е свързан към зарядната станция. От своя страна собствениците на електромобили, могат да намерят дадена станция, да стартират зареждането и да извършат плащане и всичко това през своя смартфон.

Фирмите в бранша имат различен подход и решения, но общо взето са мостът между желанието на предприемачите да поставят зарядно устройство и осъществяването на тази цел по възможно най-професионалния начин.

 

Какво ви предлага EVPoint?

 

EVPoint осигурява платформа, която лесно може да адаптира вашия бизнес към електрическата мобилност без това да създава затруднения за вас, като по този начин получавате изцяло автоматизиран процес и никакви грижи и безпокойства. 

 

Комфорт

 

EVPoint поема грижата за инсталацията на станцията и целия процес по интегрирането ѝ в платформата за управление. По този начин вие добавяте допълнителна стойност към вашия бизнес без да значителни инвестиции и необходимост от разработване на индивидуално решение за управление.

 

Дистанционно управление

 

Системата на EVPoint позволява да контролирате дистанционно всяка една от вашите зарядни станции. Вие получавате информация в реално време (статус на станцията, зарядни сесии, възникнали проблеми), статистики (консумирана електроенергия, време за зареждане, доходи), както и много други функции, които са свързани с осигуряването на прегледност, отчетност и удобство за вас и вашите клиенти, които използват услугата за зареждане..

 

Модерно и лесно за ползване мобилно приложение

 

Всеки потребител на мобилното приложение има достъп до вашите зарядни станции, като процесът по зареждане може да бъде стартиран посредством сканиране на QR код, без да е необходимо клиентът да разполага със специално обучена RFID карта. 

 

Това означава, че вашият бизнес е видим на картата със зарядни станции, където потребителите могат да получават информация за локацията на всички станции в страната, което подобрява вашата видимост в търсачките.

 

Освен, че могат да стартират зареждането, собствениците на електромобили могат и да заплатят за услугата през мобилното приложение, а събраните плащания вие получавате по банков път.

 

Предимства за вашия бизнес

 

  • Подобряване на лоялността на настоящите и намиране на нови клиенти.
  • Нов източник на доходи.
  • Имидж на отговорна и заинтересована за околната среда компания.
  • По-голяма видимост за вашия бизнес в средите на електрическата мобилност.
  • Изцяло автоматизиран процес с нулеви грижи за вас.
  • Лесно дистанционно управление и мониторинг на всички процеси.