Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

VW представи първото си електрическо комби - ID. Space Vizzion

VW представи първото си електрическо комби - ID. Space Vizzion

От Volkswagen имат традицията да представят повечето си нови автомобили на изложения и по-конкретно във вечерта на Volkswagen Group на тези събития. Преди автомобилното изложение LA Auto Show да е отворило врати, от немската компания представиха новата си концепция за електрическо комби - ID. Space Vizzion, който бе обявен като SUV, но това не трябва да ви залъгва. ID. Space Vizzion е първото електрическо комби в платформата на Volkswagen.

Макар много от техническите параметри все още да са тайна, това с което разполагаме сочи, че електромобилът най-вероятно ще разполага с 82 kWh батерия (77 kWh използваем капацитет), която ще предлага пробег по WLTP от 590 километра. “Ниският SUV” ще има доста добър коефициент на съпротивление - 0.24, което ще го направи много по-ефективен. Очакват се два вида задвижващи системи - само на задните колела, както и със задвижване на четирите колела, което Volkswagen ще нарече 4Motion.

Разположеният отзад електрически мотор ще осигурява мощност от 205 kW (275 конски сили) и 550 Nm въртящ момент, докато предният е с мощност от 75 kW (101 конски сили). Любопитното е, че 4Motion моделът няма да разполага с 280 kW (376 конски сили), а ще бъде ограничен до 250 kW (335 конски сили). Максималната скорост също е ограничена до 175 км/ч., но ускорението от 0 до 100 км/ч. е впечатляващо - 5.4 секунди.

Относно зарядните възможности, от Volkswagen обещават електромобилът да може да приема зареждане до 150 kW (DC). С тази мощност зареждане от 0 до 80% би отнело 30 минути. 

 

галерия