Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Зарядна станция за електромобили в бизнес сгради - Какви са предимствата?

Зарядна станция за електромобили в бизнес сгради - Какви са предимствата?

С нарастващия интерес към електрическите превозни средства, се появиха цял набор от необходими промени в инфраструктурата. Промените засягат широка гама от различни бизнес участници - от търговски центрове и бензиностанции, до бизнес сгради и хотели. Все повече въпроси започват да се въртят в главите на предприемачите, особено за по-футуристичната част от тях. В настоящата статия ще изтъкнем предимствата от поставянето на зарядна станция в офиса, и в бизнес центровете като цяло.

За служителите зареждането по време на работа може да бъде изключително удобна екстра, позволяваща им да разполагат с достатъчен заряд в батерията за да изпълнят задачите си извън работно време. От бизнес гледна точка наличието на зарядна точка на работното място ще демонстрира основно начина на мислене на управляващото звено, а задоволяването на нуждата от зареждане на клиентите и служителите определено ще носи преки позитиви за компанията.

Кои бизнеси трябва да имат зарядни станции?

Бизнеси от различни браншове ще трябва да обмислят ползите от поставянето на зарядни станции. Например:

  • Ако отдавате бизнес площи под наем, то със сигурност можете да подобрите услугата и възвръщаемостта на обекта с предлагане на възможност за зареждане на електромобил. На фона на целия бизнес проект, инвестиция в зарядна станция не била нарушила бюджета, но определено ще подобри възможностите за привличане на наематели, като дори е възможност за допълнителна печалба при платено зареждане.
  • Големите офис сгради трябва да отчетат все по-големият брой електромобили по пътищата и да започнат да предлагат на клиентите си, както и на техните служители възможността да зареждат своите електрически превозни средства, докато са на работното си място. Статистика показва, че 75% от собствениците на електромобили не могат да се възползват от зареждане на работното им място във Великобритания, но тенденцията е за бързо намаляване на този процент.
  • Логистични компании интегриращи електрически превозни средства е редиците си, ще започнат да изискват локацията на която се помещава бизнесът им да предлага възможност за зареждането им. Големите бизнес центрове трябва да обърнат внимание на тези изисквания, особено ако вече имат наемател опериращ в този бранш.
  • Лизинговите фирми за автомобили съвсем скоро ще започнат да предлагат електрически превозни средства (поради голямото търсене), и също ще се нуждаят от оборудване за да могат да ги зареждат.
  • Бизнеси, които предлагат служебни автомобили и обмислят намаляване на разходите за гориво, също ще трябва да подготвят зарядна инфраструктура за да могат да преминат към електрически автомобили.

Основни предимства за бизнеса от поставянето на зарядна станция

  • Поддържане на служителите щастливи. Служителите, които се чувстват ценени от бизнеса - и чиито нужди са задоволени - са по-ангажирани и продуктивни. Предоставянето на възможност за зареждане на ЕПС, показва на служителите нивото на отзивчивост и ангажираност на работодателя.
  • Демонстриране на екологичен начин на мислене и заявка за асоциация с подобен тип инициативи на марката. Социалната отговорност е от ключово значение за бизнеса днес и да се даде възможност за по-екологичен транспорт е решаваща част от това. Възможността за зареждане на ЕПС на работното място изпраща ясно и видимо съобщение за това къде се намира бизнесът по отношение на намаляването на вредното въздействието върху околната среда от неговите операции и персонал.
  • Подобряване на ефективността и намаляване на разходите. Електрическите зарядни станции на работното място могат да улеснят живота на служителите, намалявайки времето, прекарано в търсене на това къде да се зареждат. За компаниите, в които автопаркът е част от бизнеса, има възможности да спестят разходи за гориво и поддръжка.
  • Предоставяне на удобство за клиентите. Клиентите вземат решения за това кои компании да си партнират въз основа на широк спектър от фактори - а удобството е един от най-важните. Зарядните точки в бизнес центровете ще бъдат привлекателни, тъй като клиентите ще могат заредят своето ЕПС, докато са на среща например. 
  • Подобряване на възвръщаемостта на инвестицията и осигуряване на допълнителен паричен поток.

Как да избера зарядна станция за моя обект?

Електромобилите на клиенти и посетители ще имат различни изисквания за свързаност към станцията за зареждане, така че е важно да инсталирате точка за зареждане, която е съвместима с възможно най-широк спектър от превозни средства. Най-често срещаната инсталация на работното място е монтирано на стена зарядно устройство с мощност 7.4 kW - 11 kW, което е съвместимо с повечето от най-продаваните електрически превозни средства и ще зареди напълно превозно средство за около 2-3 часа. Някои фирми може да пожелаят да инсталират по-бързо 22kW устройство или дори бърза DC зарядна станция, ако бюджетът и пространството позволяват. Допълнителна информация за избора на зарядна станция можете да откриете в специално подготвената за целта статия. Ако се нуждаете от допълнителна консултация с професионалист не се колебайте да се свържете с представител на EV Point