Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Новият буферен паркинг на стадион Васил Левски със зарядни станции от EVPoint

Новият буферен паркинг на стадион Васил Левски със зарядни станции от EVPoint

Новият буферен паркинг на метростанция “Стадион Васил Левски”, бе пуснат преди няколко дни, а хубавата новина за всички притежатели на електромобили е наличието на зарядни станции за техните превозни средства, монтирани благодарение на EVPoint. 

Паркингът разполага със 193 паркоместа, разположени на три нива. На първо ниво се намират четирите паркоместа със зарядни станции, като също така там има и зала за автомобили с газова уредба. Както и в останалите три буферни паркинга в столицата от ЦГМ, гражданите ще могат да се възползват от услугата “Паркирай и пътувай”, чиято цел е облекчаване на трафика в централната градска част и намаляване на вредните емисии. 

Услугите предлагани за паркиране във всички буферни паркинги на ЦГМ са атрактивен бонус към редовните им клиенти с предплатени карти, които паркират безплатно в рамките на работното време на метрото. Извън вече споменатата услуга “Паркирай и пътувай”, за паркиран автомобил се заплаща 1 лев за час.

Зарядни станции от EVPoint

Обектът беше професионално обслужен от специалистите на EVPoint. След направена инспекция и консултация, избрахме най-удачния вариант за нуждите на използващите паркинга и се погрижихме за монтирането на четири AC станции Vestel EVC02 22 kW

Vestel EVC02 разполага с четири режима на AC зареждане, като в конкретните случаи, можете да се възползвате и от четирите - стига бордовото зарядно на електромобила ви да го позволява.

Електромобил 3.7 kW 7.4 kW 11 kW 22 kW
HYUNDAI IONIQ ELECTRIC (28 kWh) 7.5 часа 4 часа 4 часа 4 часа
RENAULT ZOE (41 kWh) 11 часа

5.5 часа

4 часа 1.5 часа
BMW I3 (42.2 kWh) 11 часа 5.5 часа 3.5 часа 3.5 часа
KIA E-NIRO (64 kWh) 17 часа 9 часа 9 часа 9 часа


Таблицата нагледно представя времето необходимо за зареждане на някои от по-масовите електромобили на пазара. Напомняме, че за да се възползвате от по-бързо AC зареждане трябва и вашият електромобил да позволява това да се случи. В конкретните случаи, прави впечатление, че само Renault Zoe може да приеме заряд от 22 kW, което прави и зареждането му изключително бързо. Hyundai Ioniq Electric е ограничен до 6.6 kW, а KIA E-Niro до 7.2 kW и съвсем логично зареждането при тях става по-бавно. При BMW i3 оптималното зареждане е с мощност от 11 kW.

Стартирайте безплатното зареждане през приложението на EVPoint

Благодарение на публичните станции собствениците на ЕПС могат да заредят своята батерия, докато изпълняват своите задължения, като в конкретния случай, могат да оставят електромобила за зареждане в паркинга и да използват метрото за останалата част от пътя им до работното място.

За да проверите локацията и достъпността на дадена станция, както и за да стартирате зареждането, можете да използвате приложението на Evpoint, което ще ви даде пълна информация за всички публични зарядни станции от второ и трето ниво в страната. Приложението е достъпно за Android и iOS. 

Изхождайки от една от нашите основни мисии - “да ускорим развитието на електрическата мобилност в България и региона”, ние от EVPoint смятаме за постижение добавянето на нови обекти предлагащи безплатно зареждане за всички потребители на приложението.

Паркоместа за зареждане на електромобили