Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Нова зарядна станция в мрежата на EVPoint - SPA хотел Persenk, гр. Девин

Нова зарядна станция в мрежата на EVPoint - SPA хотел Persenk, гр. Девин

Зарядните станции за електромобили в България продължават да се увеличават. В настоящата статия ще ви представим последния проект в който ние от EVPoint и ЕвроДизайн Системс взехме участие. Ако сте почитатели на SPA туризма, то тази станция определено ще ви бъде от полза.

За града и хотела

Девин е малко и очарователно градче в Западни Родопи, отличаващо се с много красива природа, привличаща туристи от целия свят. Райско местенце, малка част от съвършенството на южна България. Девинският регион е прочут с многото история, божествени гледки и минерална вода, символ на града.

Още в далечното минало са доказани лечебните свойства на минералната вода. Около и в града има минерални извори с температура от 37 – 44 градуса. Оздравителните качества на девинската вода са в следствие средна минерализация, слаба киселинност и високи температури. Подходяща е за лечение и профилактика на заболявания на опорно – двигателния апарат, сърдечни заболявания, кожни проблеми, проблеми с нервната и половата система.

Град Девин е с мек климат – сравнително топла зима и прохладно лято. Тук значение имат голямото количество вода и топли минерални извори, които образуват подземно езеро под града.

SPA хотел Персенк се намира в сърцето на Родопите, на 198 км от София, на 87 км от Пловдив, на 35 км от Пампорово и на 45 км от Смолян.

За Вашата почивка или бизнес мероприятие петзвездният SPA Hotel PERSENK предлага уютна атмосфера, стил и изключително спокойствие. Всеки гост има възможността да се наслади на местни ястия и ароматни вина в луксозните ресторанти.

Само на няколко минути пеша от SPA хотел Персенк се намират Термален Аквапарк Персенк и изискания ресторант – градина “Модър”.

В региона може да се посетят различни природни забележителности като язовир Въча, Ягодинската пещера, панорамната площадка „Орлово око” и пещера Дяволското гърло.На около 20 мин. с автомобил се намира с. Широка лъка. Освен неповторимата атмосфера на родопското селце всеки може да се наслади на природното разнообразие в едноименния резерват.

SPA хотел Персенк вече има зарядна станция

SPA Хотел Персенк бе снабден с AC зарядна станция Vestel EVC02 22 kW, като екипите на EVPoint и ЕвроДизайн системс се погрижиха за инсталацията и интегрирането на станцията в мобилното приложение на EVPoint, където тя е видима за всички потребители. 

Конкретната станция разполага с четири режима на AC зареждане. 

Електромобил 3.7 kW 7.4 kW 11 kW 22 kW
HYUNDAI IONIQ ELECTRIC (28 kWh) 7.5 часа 4 часа 4 часа 4 часа
RENAULT ZOE (41 kWh) 11 часа

5.5 часа

4 часа 1.5 часа
BMW I3 (42.2 kWh) 11 часа 5.5 часа 3.5 часа 3.5 часа
KIA E-NIRO (64 kWh) 17 часа 9 часа 9 часа 9 часа


Таблицата представя времето необходимо за зареждане на някои от масовите електромобили на пазара с различните нива на зареждане, които предлага Vestel EVC02. Гостите на SPA хотел Персенк могат да са спокойни, защото дори електромобил с голяма батерия, като KIA E-Niro, който е с бордово зарядно позволяващо максимално зареждане с мощност от 7.2 kW ще се зареди в рамките на една нощувка. 

За приложението на EVPoint

Благодарение на публичните станции собствениците на електрически превозни средства могат да заредят своята батерия, когато са предприели по-дълго пътуване. Тези станции често се намират до ресторанти, търговски центрове, хотели или паркинги.

За да проверите къде има станции в България, можете да използвате приложението на Evpoint, което ще ви даде пълна информация и локация на всички публични зарядни станции от второ и трето ниво в страната. Приложението е достъпно за Android и iOS

Станцията в SPA хотел Персенк (гр. Девин) е вече видима за всички потребители на EVPoint, като освен, че могат да проверят дали станцията е свободна в реално време и да стартират зареждането през приложението, те също така получават безплатно зареждане.

ГАЛЕРИЯ