Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Всичко което знаем до момента за Honda e 2020

Всичко което знаем до момента за Honda e 2020

Последната версия на дългоочаквания градски електромобил - Honda e, бе представена на автомобилното изложение във Франкфурт тази година. Първите отзиви не закъсняха и това, което повечето източници твърдят е, че това е един от най-добре изработените автомобили на Honda. 

Японският автомобил е комбинация от ретро и модерен дизайн, като без съмнение това е премиум електромобил, близък до BMW i3 и Volkswagen e-up!. Honda e определено е един от най-интересните електромобили на пазара в момента.

Впечатление правят изобилието от технологии и системи в иначе малкото ЕПС. Трябва да отбележим, че автомобилът разполага с цели пет дисплея. Два за изключително футуристичните странични камери, които заменят конвенционалните огледала, дисплей пред шофьора и два 12.3 инчови LCD тъчскрийн дисплея за информационно-развлекателната част.

Базовата версия на електромобила се очаква да се предлага на цени от €33,850 в Германия и от £29,660 във Великобритания.

Споменатата базова версия се очаква да разполага със следните спецификации:

  • 220 километра пробег с едно зареждане;
  • 35.5 kWh батерия със система за течно охлаждане;
  • Ускорение от 0 до 100 км/ч. за около 8 секунди;
  • Задвижване на задните колела;
  • Електрически мотор с мощност от 100 kW и 315 Nm въртящ момент;
  • Бързо зареждане (CCS Combo 2) позволяващо достигане на 80% заряд за 30 минути.


Малко по мощната версия на електромобила се очаква да разполага с електрически мотор с мощност от 113 kW и 315 Nm въртящ момент.

Интересното около Honda е, че от компанията стартират изцяло нова платформа за електромобили, което означава, че освен “Honda e”, можем да очакваме още електрически превозни средства от японската марка.

галерия от премиерата на honda e