Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Volkswagen представи революционния ID.3

Volkswagen представи революционния ID.3

Volkswagen буквално революционизира автомобилната индустрия с пускането на Beetle през 1938 година. Немската компания се цели да повтори историята с ID.3 - първият електромобил пряк наследник на "костенурката", който ще бъде пуснат в масово производство и ще даде началото на една нова ера за марката като цяло.

VW представи официалната версия на един от най-очакваните електромобили за годината - ID.3, първият в редиците на MEB платформата на немския производител.

Всъщност вече имаме представа за спецификациите на електромобила, но ако преди си служихме със слухове, сега от VW официално потвърдиха всички технически показатели.

  • Базовият вариант ще бъде снабден с 45 kWh батерия, която според VW ще може да предложи пробег от 330 километра по WLTP. Батерията, също така може да бъде заредена от AC станция с максимална мощност от 7.2 kW и 50 kW при зареждане от DC станция. Цената на електромобила е €30,000.
  • Междинният вариант (ID.3 1ST) ще бъде спецификацията, която ще достигне първа да своите нови собственици. Батерията на този вариант е с капацитет от 58 kWh и предлага пробег от 420 километра по WLTP. При зареждане на бърза DC станция, електромобилът може да приеме мощност до 100 kW, което означава, че за половин час могат да бъдат добавени 290 километра пробег. Зареждането на AC станция е възможно с мощност до 11 kW. Цената на този вариант не е обявена все още.
  • ID.3 Long Range разполага с 77 kWh батерия, която позволява пробег от 550 километра отново по WLTP. Подобно на междинният вариант, максималната мощност при AC зареждане е 11 kW, докато при зареждане на бърза DC станция максималната мощност е 125 kW. Цената и на този вариант предстои да бъде обявена.

 От гледна точка на задвижването, от VW обещават, че ще можете да ускорите изключително бързо благодарение на електрическия мотор с мощност от 150 kW (204 к.с.) и 310 Nm. Задвижването идва от задните колела, като все още няма информация за това колко време е необходимо за ускорение от 0 до 100 км/ч. Максималната скорост е ограничена до 160 км/ч.