Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Tesla увеличи мощността на зарядните си станции в Европа

Tesla увеличи мощността на зарядните си станции в Европа

От Tesla започнаха да увеличават зарядната мощ на Supercharger V2 станциите в Европа, след като ъпдейт беше направен на територията на Северна Америка по-рано тази година. 

С пускането на последния модел зарядни станции - Supercharger V3, от Tesla представиха следващото поколение бързозарядни станции, които могат да зареждат Model 3 с мощност до 250 kW, а по-новите електромобили Model S и Model X до 200 kW.

Заедно със зарядните станции от ново поколение, които от Tesla бавно започват да интегрират, производителят също така представи някои нови екстри свързани със зареждането.

Най-интересното подобрение е така нареченото On-Route Battery Warmup, което, както името подсказва, автоматично подготвя термално батерията преди да пристигнете до Supercharger станция. Веднага, след като въведете в навигацията кординатите на Supercharger зарядна точка, системата подготвя батерията за да може да постигнете зареждане с пикови стойности, по-бързо и за по-дълго време.

Стремежът на Tesla да увеличи зарядните възможности на V2 станциите се увенча с успех. Първоначалният стремеж беше за увеличение от 120 kW на 145 kW, но след направения ъпдейт в САЩ, видяхме, че компанията е успяла да вдигне капацитета до 150 kW. 

С пост в Twitter, американската компания обяви, че вече и потребителите в Европа могат да се възползват от зареждане с мощност до 150 kW в над 400 Supercharger станции. Автомобилният производител също планира внедряването на Supercharger V3 станции на стария континент.

 

 

 

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)