Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Hyundai Ioniq Facelift - какви са подобренията?

Hyundai Ioniq Facelift - какви са подобренията?

Вместо само козметични промени, новата версия на Ioniq идва с редица основни подобрения за един електромобил.

Трудно е да повярваме, но Hyundai Ioniq направи своя дебют преди три години. Моделът от 2016 година беше снабден с 28 kWh батерия, която предлага 180 километра пробег - не много впечатляващ показател. Сега три години по-късно Facelift вариант на електромобила направи своя дебют в Амстердам, на същото място където бе представена и първата версия. От Hyundai са решили да направят някои важни промени освен просто козметично освежаване, нека разгледаме какви по-конкретно.

Споменатата вече батерия е един от основните променени компоненти. Новият Ioniq е снабден с 38.3 kWh батерия, която може да предложи пробег по WLTP от 311 километра, повече от първоначално очакваните 293.8 километра. 

Това е значителен прогрес по отношение на пробега, и вероятно всичко което производителят може да измъкне от обема на шасито.

Друго значимо подобрение, което ще се отрази добре на по-голямата батерия, е зарядното устройство в автомобила, което вече може да предложи зареждане от 7.2 kW, вместо 6.6 kW. Това означава, че зареждането до 80% би отнело 6 часа и 5 минути.

Предишната версия на електромобила се нуждаеше от 5 часа за зареждане до 80%, но това се дължи на по-малката батерия. Определено е за предпочитане да изчакаш по-дълго време и да разполага с по-голям пробег.

Освен подобреният пробег и по-мощното зарядно, новият Ioniq има подобрения по интериора, като впечатление прави 10.25 инчовият дисплей.

галерия