Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Първият електромобил на Mazda бе забелязан при тест в Норвегия

Първият електромобил на Mazda бе забелязан при тест в Норвегия

От Mazda подготвят своя първи електромобил, и по всичко изглежда, че най-накрая успяхме да се сдобием с негови снимки, направени при един от тестовете на компанията в Норвегия.

Японският производител изглежда се забави с представянето на електрически модел, те все още нямат такъв в своите редици, като дълго време отхвърляха този тип превозни средства за сметка автомобили задвижвани от водородни двигатели.

Въпреки това, от компанията наскоро обявиха, че подготвят електромобил, а също така представиха планове, които показват амбиция за продажба на единствено изцяло електрически и хибридни автомобили до 2030 година.

Mazda и Toyota работят по проект за съвместно производство на електромобили в САЩ, като през 2016 обявиха, че до 2020 ще представят първия си електромобил.

Сега имаме късмета да представим първи кадри на електрическото превозно средство, което бе щракнато в Норвегия.

Превозното средство изглежда като модел CX-5, което е в унисон с предишни изказвания на компанията, че електрическият им модел най-вероятно ще бъде позициониран между моделите CX-5 и CX-3. За съжаление все още няма информация за електрическия SUV, но такава можем да очакваме през следващата година, когато трябва да бъде и официалното представяне.

Fred Lambert от Electrek направи следния коментар: 

“Бях доста критичен към усилията на Mazda в насока електрически автомобили. Също както при Toyota, мисля, че те изгубиха много време в работа по водородни двигатели. Въпреки това аз съм изключително развълнуван от факта, че компанията все пак ще насочи енергия към този тип превозни средства. Голям фен съм на доста от автомобилите на Mazda и по-конкретно на техния дизайн, така че с нетърпение очаквам първото им ЕПС. Решаващ фактор, разбира се, ще бъдат цената и техническите показатели, но без съмнение това е един от електромобилите, които очаквам с най-голямо нетърпение."