Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

От Кеймбридж откриха начин зареждането на батерията да отнема 6 минути

От Кеймбридж откриха начин зареждането на батерията да отнема 6 минути

Стартъп тръгнал от университета в Кеймбридж твърди, че е направил ревулюционно откритие свързано с батериите на електромобилите. Откритието позволява батерията да бъде заредена за невероятно кратко време - 6 минути. С какво тази технология се различава от всички подобни за които сме чели през последните години?

Най-общо казано, основната разлика с всички други подобни футуристични проекти е, че по думите на Д-р Жан Де Ла Верпилие, основател на проекта, батерията може да бъде комерсиализирана в рамките на следващата година.

Стартъпът, Echion Technologies e основан от споменатия вече Д-р Жан Де Ла Верпилие, докато той учи за докторска степен по нанонауки в Кеймбриджкия университет.

Де Ла Верпилие твърди, че е създал нова съставка под формата на пудра, която замества графита в клетките на литиево-йонната батерия и подобрява способността за зареждане по впечатляващ начин.

Пред Cambridge Independent, той сподели:

“Пудрата е централният компонент на литиевата батерия. Това е нова съставка, който ви позволява да презареждате за шест, а не за 45 минути. Това означава, че вашият електрически автомобил е почти толкова лесен за зареждане, колкото и един конвенционален автомобил с двигател с вътрешно горене.”

Компанията твърди, че има прототип, който е бил валидиран и получил гаранции за инвестиции от Newable Private Investing и Cambridge Enterprise.

Де Ла Верпилие допълни:

“Работим по методи, които да позволят производството на съставката в големи количества. Вече имаме прототип и сме се насочили към комерсиализация в началото на следващата година."

Рядкост е стартъп да успее да убеди производителите на батерии да използват различна химическа съставка в скъпите продуктови линии в този бранш, но Echion са сигурни, че новият им материал може лесно да бъде добавен към вече работещите производствени потоци.

Компанията написа в техния уеб сайт:

“Echion Technologies осигурява уникална платформа за производство на батерии и композитни материали в тестови мащаби. След това нашите материали просто се „пускат“ в съществуващата инфраструктура за производство на батерии без капиталови разходи. Това осигурява ниска бариера за навлизане на пазара и бърз достъп на клиентите до нашите материали.”

Твърденията за технологичен пробив при батериите на електромобилите са изключително привлекателни: идеята е, че няколко учени създават нов материал, който води до значително подобряване капацитета на батерията, а това от своя страна помага за приспособяването към електрическите превозни средства.

Въпреки това сме чували за подобни открития преди и рядко, ако изобщо в действителност се е стигало до краен продукт.

Изглежда, че Echion Technologies е съсредоточен върху комерсиализацията, което е обнадеждаващо, но липсата на повече информация за самия материал повдига въпросителни за успеха на компанията.

Все още е важно да се следват потенциални пробиви свързани с батериите, но е хубаво да напомним на всички, че не са необходими пробиви, за да могат електрическите превозни средства да бъдат конкурентни на конвенционалните автомобили - те вече са достатъчно конкурентни.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)