Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Нов китайски производител представи луксозен електрически SUV

Нов китайски производител представи луксозен електрически SUV

Китайски производител на електромобили представи планове за електрически SUV с невероятен дизайн и очакван пробег от над 600 километра. Human Horizons е нов премиум бранд насочен изцяло в производството на електрически превозни средства. 

В прес обръщение, компанията подчерта “smart” възможностите на електрически SUV, наречен HiPhi 1:

“HiPhi 1 представя първата в света ориентирана към човека архитектура (HOA), която е самоадаптивна и се учи да създава разнообразни решения, които ще подобрят потребителското изживяване. Превозното средство е в състояние да анализира огромно количество информация и да взема решения, използвайки облачни изчисления с мощен механизъм за анализ на данни.”

Извън сериозната електроника на HiPhi 1, луксозният SUV разполага и с доста радикален дизайн:

Интериорът включва няколко големи екрани, като впечатление прави централният дисплей, който наподобява на този в Tesla Model S и Model X.

Дизайнът на екстериора е изключително агресивен, като тук акцент са вратите на покрива в задната част:

Задните врати изглеждат разделени на две отделни части. Могат да бъдат отворени по стандартния начин, или да бъде повдигната горната част, така те добиват формата на крила.

От гледна точка на батерията, информацията показва, че електрическият SUV ще бъде снабден с различни по капацитет батерии, като най-голямата трябва е 96 kWh и да предлага пробег от над 600 километра. Доста добър пробег, но трябва да имаме предвид, че китайските компании използват показателите от тест по NEDC или друг стандарт, които не показват точното постижение в реални условия.

HiPhi 1 ще разполага с два електрически мотора, които ще предлагат ускорение от 0 до 100 км/ч. за 3.9 секунди.

Human Horizons се сдоби с автомобилна фабрика в Китай, която до преди това е била използвана от Kia, но в момента е преоборудвана за да започне производството на HiPhi 1 през 2021 година. Електрическият SUV ще бъде пуснат в продажба първо в Китай, но амбициите на компанията са свързани с продажби на глобално ниво.