Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Електрическите таксита в Лондон са спестили 3.5 милиона паунда от разходи за гориво

Електрическите таксита в Лондон са спестили 3.5 милиона паунда от разходи за гориво

London Electric Vehicle Company (LEVC), излезе с информация, че такситата в Лондон са спестили 3.5 милиона паунда от разходи за горива от момента в който е било пуснато първото plug in хибрид такси през миналата година. Електрическите черни таксита могат да предложат пробег от 128 километра, като също така са снабдени с двигател с вътрешно горене, който служи като генератор при липса на електрическа енергия в батерията. Към днешна дата от LEVC са продали 2,500 таксита, като 2,000 от тях са по улиците на английската столица, а останалите са разпръснати в други части на Великобритания.

От LEVC твърдят, че техните електрически таксита имат огромен принос за намаляването вредните емисии, като са предотвратили навлизането в атмосферата на над 6,800 тона въглероден диоксид. Количеството спестени вредни емисии се равнява на 1,500 полета от Лондон до Сидни, Австралия.

Всички електрически таксита са превозили над 13 милиона пътници и са навъртяли над 33 милиона километра, достатъчни за пътуване до луната и обратно 45 пъти. Други сметки показват, че този тип таксита спестява на шофьорите около 100 паунда седмично от разходи за гориво.

Около 850,000 литра дизел е останал в бензиностанциите, благодарение на електрическите таксита, които придвижват своите клиенти тихо от точка до точка. Ако сте в бизнеса с продажба на дизелови горива, това няма как да са добри новини са вас.

От 2014 г. насам китайската компания Geely инвестира повече от 500 милиона британски лири в превръщането на LEVC от официалната лондонска таксиметрова компания - в производител на електрически превозни средства, като планира да пусне още няколко електрифицирани модела на превозни средства от градския транспорт в Обединеното кралство, Европа и други държави. Компанията казва, че електрическите ѝ таксита се радват на „значителни продажби“ в Норвегия, Холандия и Германия. Сега те продават първите си автомобили в Швеция, Хонконг и Малайзия.

Ако сте в бизнеса и някой ви каже, че има начин да спестите над 3.5 милиона паунда от всекидневни разходи, какво бихте направили?

  • A. Ще търсите начин да представите технологията, като лоша и съсипваща бизнес средата?
  • Б. Ще притискате представителите на местната власт, за да забранят подобен тип мобилност?
  • В. Ще поръчате 10 броя от тези “магически” средства и ще приберете спестените пари в джоба си?

Отговорът изглежда очевиден. Всеки може да се възползва от електрическата мобилност, a изборът е наистина толкова прост.