Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Nissan демонстрира технологията за двупосочно зареждане (V2G) в Чили

Nissan демонстрира технологията за двупосочно зареждане (V2G) в Чили

Демонстрационната инсталация включва електрическия автомобил Nissan LEAF, двупосочното CHAdeMO зарядно устройство, системата за съхранение на енергия и 3 kW слънчеви панели. LEAF се превръща в спомагателен източник на енергия, когато е необходимо (обикновено при пиково натоварване или при спешни случаи).

Франческо Медина от Nissan Чили направи следния коментар:

“За първи път в Латинска Америка е възможно прехвърлянето на електрическа енергия между батерия на превозно средство към захранващата мрежа. По време на пиковите часове, когато електрическата енергия е по-скъпа, електромобилите ще могат да служат като източник на енергия. Новият Nissan Leaf е единственото превозно средство снабдено с технологията V2G, и сме горди да бъдем част от този важен проект”.

От Nissan се опитват да популяризират двупосочното зареждане, но това няма да е лесна задача докато електромобилите не станат по-масови, а от своя страна и технологията V2G трябва да стане по-достъпна. 

От японския производител също добавиха, че хилядите продадени електрически модели на Leaf имат общ потенциал за съхранение на електрическа енергия от повече от 10 GWh.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)