Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Nissan демонстрира технологията за двупосочно зареждане (V2G) в Чили

Nissan демонстрира технологията за двупосочно зареждане (V2G) в Чили

Демонстрационната инсталация включва електрическия автомобил Nissan LEAF, двупосочното CHAdeMO зарядно устройство, системата за съхранение на енергия и 3 kW слънчеви панели. LEAF се превръща в спомагателен източник на енергия, когато е необходимо (обикновено при пиково натоварване или при спешни случаи).

Франческо Медина от Nissan Чили направи следния коментар:

“За първи път в Латинска Америка е възможно прехвърлянето на електрическа енергия между батерия на превозно средство към захранващата мрежа. По време на пиковите часове, когато електрическата енергия е по-скъпа, електромобилите ще могат да служат като източник на енергия. Новият Nissan Leaf е единственото превозно средство снабдено с технологията V2G, и сме горди да бъдем част от този важен проект”.

От Nissan се опитват да популяризират двупосочното зареждане, но това няма да е лесна задача докато електромобилите не станат по-масови, а от своя страна и технологията V2G трябва да стане по-достъпна. 

От японския производител също добавиха, че хилядите продадени електрически модели на Leaf имат общ потенциал за съхранение на електрическа енергия от повече от 10 GWh.