Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Какъв електромобил кара Илон Мъск?

Какъв електромобил кара Илон Мъск?

Вероятно през мислите на доста ентусиасти на тема електрически превозни средства или просто хора, които желаят да си закупят Tesla е минавал въпросът, какъв електромобил кара една от емблемите на електрическите превозни средства, Илон Мъск?

От 2008 до 2012 година, компанията произвеждаше само модел - Roadster, а от 2012 до 2015 - Model S, точно преди Model X да излезе на пазара.

Днес от Tesla продават три различни електромобила: Model S, Model X и Model 3, и всеки един от тези модели се предлага във варианти, предлагащи различно поведение на пътя.

Илон Мъск отговори на този въпрос по следния начин:

Изпълнителният директор преди беше споделил, че не се ползва с преференции, когато става въпрос за закупуване на електромобил Tesla. Той често купува някои от първите бройки на новите модели, но също така харесва да притежава и последните и най-добри версии произведени от компанията.

По време на интервю, по-рано през годината, Мъск каза, че в момента кара Model S P100D, най-добрият екземпляр в каталога на Tesla към този момент.

Сега изглежда, че е променил колата в гаража си и вече притежава новия Model S с подобрен мотор и окачване.

Той също добавя, че понякога кара Model 3 Performance и Model X:

За Model S, Мъск споделя, че е снабден със системата автопилот, която все още е в процес на развитие. Той често дава обратна връзка на екипа, който отговаря за тази система.

Честно казано, предвид свободата на избор, която изпълнителният директор на Tesla има, изборът му е доста логичен. Model S Performance предлага, най-доброто представяне, което автомобил на марката може да предложи, а Model 3 е по-лек и също доста забавен за шофиране. Model X от своя страна е доста удобен, особено ако имате пет деца.

Странното в случая е липсата на Roadster в списъка. Вярно е, че миналата година той изпрати неговият личен Roadster в космоса с SpaceX Falcon Heavy, но очаквано беше да има поне още една бройка.

Ако имахте финансовата свобода да изберете електромобил с марката Tesla, какъв щеше да бъде той?