Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Tesla представи четири видео примера, в които Autopilot предотвратява катастрофа

Tesla представи четири видео примера, в които Autopilot предотвратява катастрофа

В серия от туитове в социалната мрежа Twitter, от Tesla представиха няколко от примера, заснети от TeslaCam, в които системата “Autopilot” предотвратява инциденти. В отговор на това защо Model 3 е получил най-висока оценка за безопасност от euroNCAP,  американският производител сподели следните клипове:

Автопилотът не е активирана в този случай, но на помощ се оказва ELDA (Emergency Lane Departure Avoidance), система, която е вградена в автопилот.

В следващите два примера, от Tesla са представили, как системата за извънредно спиране (AEB), може да спаси пешеходци или велосипедисти, които внезапно са се озовали пред електромобила.

С цялостното подобрение на автономното управление, екстри за безопасност, като AEB и ELDA също търпят сериозен прогрес.

Tesla завърши темата с призив към шофьорите да не се предоверяват на системите за безопасност. Макар и да могат да предотвратят инциденти, те не са перфектни и шофьорите винаги трябва да са фокусирани. 

По-рано през годината, изпълнителният директор на компанията, Илон Мъск съобщи, че усилията за подобряване на системата автопилот, ще доведат до въвеждането на напълно автономни автомобили до края на следващата година.

От EVPoint смятаме, че подобна инициатива, показваща нагледно предимствата на системите за безопасност в електромобилите на Tesla ще помогне за имиджа на марката,  и като цяло ще подобри вижданията на хората за този тип превозни средства. Фокусът при пожар или инцидент с електромобил е изключително сериозен. Макар и случаите да са много малко, хората остават с впечатление, че автомобилите задвижвани с електричество са податливи към запалване например.