Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

BMW представя електрически Mini Cooper

BMW представя електрически Mini Cooper

Електрическият Mini Cooper SE е първият изцяло електрически автомобил на BMW от модел i3, който бе представен през 2013 година. Електромоторът на Mini разполага с мощност от 135 kW / 184 конски сили и максимален въртящ момент от 270 Nm. От BMW твърдят, че Cooper SE, който е с предно задвижване на колелата, може да ускори от 0 до 60 км/ч. за 3.9 секунди, и от 0 до 100 км/ч. за 7.3 секунди. Цената му в Германия започва от 32,500 евро.

Батерията с капацитет от 32.6 kWh може да предложи пробег от между 235-270 километра, по данни от WLTP тест. Това означава, че в реални условия, пробегът трябва да е около 225 километра с едно зареждане. Електромобилът разполага с конектор от втори тип и CCS Combo вход за съответно, AC и бързо DC зареждане. Когато се зарежда бързо (DC станция), Mini може да приеме заряд от 50 kW, което означава, че за 35 минути батерията ще бъде заредена до 80%.

От BMW съобщиха, че Mini Cooper SE ще бъде с три врати - базиран на ICE версията на автомобила:

“Първият по рода си електрически модел на британската марка, притежава всички отличителни черти на Mini. Концепцията е базирана на модел Mini 3 Door. Размерите, дизайнът, пространството и интериорната атмосфера на новия MINI Cooper SE, ясно се основават на конвенционалния модел, чието разработване вече е взело предвид разширяването на моделната гама, включващо версия с електрическо захранване.”

Немската марка, коментира и управлението на електромобила:

“Cooper SE надгражда всички сегашни версии на автомобила по отношение на управление и удоволствие от шофирането. Зашеметяващата маневреност на новия MINI Cooper SE е постигната от технология за окачване, която е усъвършенствана и хармонизирана на база на спецификите на модела. В съчетание с изцяло електрическото задвижване, изпитаният принцип на окачване - с един общ пружинен преден мост отпред, мултилинк заден мост, който е уникален в рамките на конкурентното поле и електромеханично кормилно управление - гарантират максимална стабилност при каране, прецизност на управлението и бърза реакция при смяна на посоката. С център на тежестта, който е най-малко с 30 мм по-нисък в сравнение с MINI Cooper S, оптималното разпределение на теглото помага на новия MINI Cooper SE да постигне ниво на динамика на завиване, която е уникална в сегмента на малките автомобили.”

Задвижваното от електричество Mini ще се произвежда в Оксфорд, Великобритания, като се очаква първите бройки да бъдат стартирани през ноември тази година. От BMW вече започнаха да приемат предварителни поръчки за модела от Германия, Франция, Холандия, Швеция и Норвегия. Клиенти от САЩ, Великобритания, Италия и Испания също могат да се регистрират за предварителна поръчка. По официални данни, получените поръчки към момента са повече от 40,000.

галерия


 

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)