Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Seat започва да повдига завесата около Mii Electric

Seat започва да повдига завесата около Mii Electric

От Seat решиха да вдигнат леко завесата около Mii Electric. От септември ще започне приемане на предварителни поръчки, а самият електромобил трябва да бъде на пазара до края на годината. Все още цената не е ясна, но от Seat информираха, че стойността трябва да е на нивото на конвенционалния ICE Mii, който пък ще бъде спрян от производство през настоящия месец (юли). 

Съобщението от Seat гласи:

“Електрическият мотор на Mii ще бъде свързан със скоростна кутия, която има една предавка и ще разполага с мощност от 61 kW (83 конски сили), което означава, че градският електромобил ще може да предложи ускорение от 0 до 50 км/ч. за 3.9 секунди - перфектен показател за справяне с трафика. Литиево-йонната батерия с капацитет от 36.8 kWh ще позволи пробег от около 260 километра (на базата на WLTP тест).”

Както написахме по-горе, Mii Electric трябва да бъде пуснат в продажба до края на годината. Макар и да няма официално потвърждение за цената на електромобила, от Volkswagen твърдят, че това ще бъде един от най-евтините електромобили на пазара. Очаква се първите продажби да бъдат в Европа.

От Seat са решили да представят периодично по малко информация за Mii, като във всеки тийзър добавят и по една снимка. Краят на подреждането на пъзела наречен Mii Electric трябва да бъде поставен в Осло, Норвегия, където се очаква електромобилът да бъде официално представен.

ICE Mii (конвенционалната версия на Mii Electric) е малък градски автомобил, като е най-достъпният модел на Seat. Цената му е между 12 и 15 хиляди евро, което ни показва какво можем да очакваме и от Mii Electric. От Volkswagen Group също така готвят подобрена версия на e-up и предстои да пуснат в продажба Skoda CITIGO iV.