Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Skoda представя изцяло електрическа кола за по-малко от 20 000 долара

Skoda представя изцяло електрическа кола за по-малко от 20 000 долара

Skoda, както повечето от производителите под шапката на Volkswagen, представи доста концепции на електромобили, но Citigo iV ще бъде първият сериен електрически автомобил пуснат в продажба. Подобно на VW e-up и Seat Mii electric, това е малък градски електромобил.

Технически показатели

В изявление от Skoda описаха някои от техническите показатели по следния начин:

“Това е първият сериен електромобил на Skoda. Четириместният автомобил е задвижван от електромотор с мощност от 61 kW. Батерията е с капацитет от 36.8 kWh и позволява пробег от 265 километра (по WLTP), което означава, че CITIGO iV е перфектен избор за градски автомобил.

265 километра по WLTP, означава пробег от около 200 километра в реални условия.

Бързото DC зареждане е лимитирано до 40 kW, a зарядното в електромобила позволява максимално зареждане до 7.2 kW.

Дизайн

Що се отнася до дизайна, Citigo iV е доста типичен градски автомобил с четири врати. Това е едновременно първият електромобил и най-малката кола в редиците на марката.

Багажникът е с капацитет от 250 литра, като може да бъде увеличен до 923 литра, ако бъдат бутнати задните седалки.

Цена

От Skoda не са обявили все още точната цена, но потвърдиха, че тя определено ще бъде под 20,000 евро. Това е доста добра цена за нов електромобил.

От компанията потвърдиха също, че производството стартира през втората половина на 2019 година, като няма конкретни данни за обема на производство.

До 2025 от Skoda планират да увеличат електрическите си модели до пет. По този начин те ще помогнат за осъществяването на плановете на VW Group - да се произвеждат от 2 до 3 милиона електромобила всяка година и да бъдат представени 30 нови модела до 2025 година.

Галерия