Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

BMW и Daimler укрепват партньорството си в автономното упраление

BMW и Daimler укрепват партньорството си в автономното упраление

Двете компании обявиха партньорството си за развитие на следващо поколение автономни коли през февруари с меморандум на разбирането. Днес те представиха договор за дългосрочно сътрудничество в тази насока.

Официалното изявление на BMW и Daimler гласи:

“И двете компании ще се концентрират върху развитието на следващо поколение технологии за системи, свързани с асистенция при шофиране, автоматизирано шофиране по магистрали и автоматизирано паркиране. Като добавка, бъдещи разговори са планирани за разрастване на партньорството, и обхващане на автономното управление в градските райони. Това подчертава дългосрочния и траен характер на взаимоотношенията, които ще обхванат и мащабируема платформа за автоматизирано шофиране. Сътрудничеството е отворено и за други производители на оригинално оборудване и технологични партньори, като резултатите ще бъдат достъпни и за други производители на ОЕМ по лиценз.”

BMW и Daimler се стремят към бързо навлизане на пазара на технологии от следващо поколение, като твърденията гласят, че от 2024 година екстрите трябва да са внедрени в автомобилите им.

Двата производителя, заедно с Audi, FCA, Volkswagen и някои други компании, публикуваха документ със заглавие “Безопасността на първо място при автономното управление”, който отразява методи за безопасност в развитието на самоуправляващите се превозни средства.

Преди да обявят началото на своето партньорство в автоматизираното шофиране, BMW и Daimler също представиха проект за кооперация в електрическата мобилност на стойност 1 милиард долара. Проектът е фокусиран върху споделеното шофиране, зареждане и други.

Докато за някои може да звучи доста странно, тези “стари врагове” да колаборират за толкова много неща, това определено не е нещо ново за света на автомобилните производители. Все повече компании са в хаос, когато става въпрос за автономно управление и подобен тип сътрудничество ще бъде все по-често срещан. 

Напомняме, че Daimler вече работят с Bosch, а BMW си партнира с Intel/Mobileye и Delphi.