Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

От Tesla поглеждат към Източна Европа - ще има и Supercharger станция в Пловдив

От Tesla поглеждат към Източна Европа - ще има и Supercharger станция в Пловдив

Изпълнителният директор на Tesla, Илон Мъск заяви, че производителят най-накрая ще разшири своя пазарен обхват и ще насочи внимание към Източна Европа. Всичко това идва в отговор на собственици на електромобили от Украйна, а самото разширение се очаква да стане до края на годината.

Автомобилният производител вече покрива голяма част от Европа, но все още се намират по-малки страни в които Tesla не продава и не извършва сервизни услуги - основно в Източна Европа. 

По-рано от марката обявиха, че ще отворят нови представителства в Чехия и Исландия, а по всичко изглежда сега ще насочат усилия към подобряване на услугата и за други части на Европа.

По-интересната новина за нас в България се появи днес. От Американския производител обявиха, че планират изграждането на Supercharger станция в Пловдив!

Украински собственици на Tesla, решиха да бъдат по-настоятелни и креативни в исканията си за изграждане на зарядни станции и сервизни центрове в страната. Те направиха видео обръщение към Илон, което публикуваха в Туитър. Отбелязан в Туита, (който можете да видите по-долу), Мъск не закъсня и отговори, а по-късно добави, че вероятно исканията на украинските собственици ще бъдат изпълнени преди 2020 година.

Подобен тип искания към Илон Мъск и Tesla са вършили работа и преди. Наскоро имаше подобни случаи в Исландия и Португалия.

Макар и официално да не се предлага в Източна Европа, виждаме сериозно търсене на електромобилите с марка Tesla на този пазар. Без интернет поддръжка, станции от типа Supercharger или сервизно обслужване, хиляди хора все пак внасят Tesla в Русия. Местните собственици на тези електромобили дори помогнаха за инсталацията на станции между Европа и Москва през 2018, точно преди началото на световното първенство по футбол.

На този пазар определено има много хора мислещи в перспектива, които търсят електрически автомобили и Tesla трябва да се възползва от това. Знаците от страна на компанията са позитивни и се надяваме съвсем скоро да видим и конкретни действия.

 

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)