Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Старите батерии от Nissan Leaf могат да се използват за захранването на все повече европейски стадиони

Старите батерии от Nissan Leaf могат да се използват за захранването на все повече европейски стадиони

Американската компания Eaton използва батерии от Nissan Leaf за да захранва сгради благодарение на техния xStorage продукт, след като батериите достигнат края на своя живот в електромобила. Батерии от Leaf вече се използват в стадиона на футболния клуб Ajax в Амстердам - Johan Cruyff Arena.

Eaton в момента води преговори с шест други стадиона в Европа за снабдяване с мощност благодарение на “втора ръка” батерии от Nissan Leaf. Вицепрезидентът на Eaton, Крейг Макдонел сподели:

“Представителите на футболните стадиони са заинтересовани от подобен тип сътрудничество. В момента водим преговори с 5-6 големи стадиона в Европа.”

От Eaton също преговарят с други производители на електромобили за рециклиране на техните батерии след време. Макдонел подчерта, че компанията не преговаря с Tesla, защото от Eaton смятат производителя на електромобили за конкуренция в съхранението на използвани батерии.

От Ройтерс посочват друг подобен проект, който показва, как повече от 500 батерии от BMW i3 се използват в националната мрежа във Великобритания.

Nissan наскоро също обявиха, че търсят други приложения на батериите си, които имат живот от около 22 години - 10-12 години повече от живота им след експлоатация в електромобил.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)