Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Peugeot представя нов електрически SUV

Peugeot представя нов електрически SUV

Peugeot продължават да насочват усилията си към създаване на електромобили с представянето на поредното мулти моторно превозно средство - e-2008 SUV.По аналог с модел 208 по-рано тази година, Френският производител представя SUV, който се предлага с три различни мотора - бензинов, дизелов и електрически.

Електрическата версия е наречена Peugeot e-2008 и е снабдена с електромотор с мощност 100 kW (136 конски сили) и батерия с капацитет от 50 kWh или 310 километра пробег.

От Peugeot описват зарядните възможности на електрическия SUV по следния начин:

е-2008 позволява бързо DC зареждане до 100 kW, което означава, че за около 30 минути могат да бъдат заредени 80% от капацитета на батерията. При конвенционално AC зареждане от 7.4 kW и 11 kW, зареждането ще отнеме между осем и пет часа. Зареждане със зарядно от първо ниво ще отнеме около двадесет часа за пълен заряд.

Различните версии на изглеждат еднакво, но от Peugeot са посочили някои от ексклузивните детайли в дизайна, които отличават електрическия SUV.

  • Искряща емблема с отражения, които се редуват между зелено и синьо в зависимост от зрителния ъгъл.
  • Монограма “е” на предния капак и багажника
  • Предна решетка с цвят на купето
  • Тапициран Alcantara надпис на седалките “e-2008 SUV GT”


Дейвид Пийл, главен ръководител на Peugeot Великобритания, направи следния коментар за представянето на новия SUV:

Новата серия 2008 SUV е второто превозно средство представено от Peugeot, където клиентът може да избере между конвенционален (дизелов или бензинов SUV) или 100% електрически, без да прави компромис с технологията, дизайна или усещането при шофиране. За нас е по-важно първо да изберете нас (Peugeot) и след това начина на задвижване на превозното средство. Конкретно e-2008 е поредната стъпка в нашата цел - да имаме електрическа версия на всеки един модел на Peugeot.

Този модел ще бъде пуснат в началото на 2020 година, като цените все още не са обявени.

Галерия