Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Volkswagen планира да постави 36 000 зарядни станции до 2025 година

Volkswagen планира да постави 36 000 зарядни станции до 2025 година

От Volkswagen готвят мащабен проект, който предполага солидна инвестиция в инфраструктура за зарядни станции. Очаква се стойността на този план да бъде 250 милиона евро, като той включва поставяне на станции в търговски центрове, дилърства и публични локации. Средната стойност на една станция се явява около 7,000 евро, което означава, че става въпрос предимно за AC станции с мощност 11 - 22 kW.

По сметки на Volkswagen около 70% от всички зареждания в бъдеще ще се случват вкъщи или на работното място. Публичното зареждане трябва да заема около една четвърт от всички зареждания, а очакванията на немския производител са да поставят около 100 000 станции в Европа в бъдеще. Партньорството с големи търговски вериги предполага създаване на по-удобна среда за собствениците на електромобили, като те ще могат да се възползват от зареждане на все повече места.

От немския концерн представиха данни, които показват къде основно се извършват зарежданията, какво е търсенето на публични станции и на колко време средно е необходимо да се зарежда едно ЕПС. Макар и данните да са конкретно за Германия, ние от EV Point смятаме, че дори и в по-малък мащаб показателите и повишаването на търсене на зарядни станции са релевантни и за България.