Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Новото Renault Zoe 2020

Новото Renault Zoe 2020

Renault пуска подобрена версия на електромобила Zoe, с някои промени по дизайна, по-голяма батерия, която ще позволи по-голям пробег, по-бързо зареждане и по-голяма мощност на електромотора.

  • За дизайна

Френският производител описва дизайна по следния начин:

“От дързостта на младостта си до динамиката на зрелостта си - новото Zoe определено вдига летвата. Меките форми на предишното поколение вече са по-отчетливи и карат колата да изпъкне на пътя. Дизайнерите на Groupe Renault обръщат специално внимание на качествените облицовки на интериора, неговият комфорт и ергономичност. Забележително допълнение към новото ZOE е 10-инчовият дисплей за водача - уникална функция, достъпна дори за най-ниските нива на оборудване."


Заслужава си да хвърлите едно око на електромобила.

 

  • Пробег и зареждане

Най-голямото подобрение определено е батерията, която е с капацитет от 52 kWh. 

От Renault споделят:

“Новото Zoe е снабдено с Z.E 50 батерия, която позволява пробег от около 390 километра в реални условия. Електромобилът вече може да приема по-голяма мощност при зареждане с DC станция, което е страхотно допълнение към способността му да се зарежда бързо и с AC станция.”

Всъщност това е доста добър пробег за сравнително малките размери на електромобила.

По-бързото DC зареждане позволява заряд до 50 kW, докато при AC зареждане максималната мощност е 22 kW.

 

  • Що се отнася до новия електромотор

“Eлектромоторът е с мощност от 100 kW (136 конски сили), перфектен за да усетите всички предимства на автомобилите задвижвани от електричество. Също така автомобилът е снабден с режим специално предназначен за шофиране в града, който намалява нуждата от използване на педала за спиране. Подобрената версия на Zoe ще предлага и други екстри предназначени за по-голям комфорт и сигурност.”

Фен на Renault Zoe вече е направил видео, което ни запознава нагледно с електромобила.

*Видеото е на английски език.

 

  • Обобщение от EV Point

Renault са един от основните играчи на пазара на електромобили в Европа. Трябва да признаем, че дизайнът на електромобила е освежен и той вече има по-модерен вид. Характеристиките също са подобрени, като капацитетът на батерията и способността за по-бързо DC зареждане определено изпъкват пред всичко останало. 

Въпреки тези подобрения, трябва да отбележим, че конкуренцията в производство на електромобили става все по-голяма и ако преди няколко години 50 kWh батерия се считаше за голяма, то вече подобно определение може да се сложи само на батерия с капацитет 100+ kWh. Може би лека корекция в цената, като добавка към подобренията, би подкрепила стремежа на компанията да спечели позиции на пазара на електромобили.

Галерия


 

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече
Приемам (затвори)