Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Новото Renault Zoe 2020

Новото Renault Zoe 2020

Renault пуска подобрена версия на електромобила Zoe, с някои промени по дизайна, по-голяма батерия, която ще позволи по-голям пробег, по-бързо зареждане и по-голяма мощност на електромотора.

  • За дизайна

Френският производител описва дизайна по следния начин:

“От дързостта на младостта си до динамиката на зрелостта си - новото Zoe определено вдига летвата. Меките форми на предишното поколение вече са по-отчетливи и карат колата да изпъкне на пътя. Дизайнерите на Groupe Renault обръщат специално внимание на качествените облицовки на интериора, неговият комфорт и ергономичност. Забележително допълнение към новото ZOE е 10-инчовият дисплей за водача - уникална функция, достъпна дори за най-ниските нива на оборудване."


Заслужава си да хвърлите едно око на електромобила.

 

  • Пробег и зареждане

Най-голямото подобрение определено е батерията, която е с капацитет от 52 kWh. 

От Renault споделят:

“Новото Zoe е снабдено с Z.E 50 батерия, която позволява пробег от около 390 километра в реални условия. Електромобилът вече може да приема по-голяма мощност при зареждане с DC станция, което е страхотно допълнение към способността му да се зарежда бързо и с AC станция.”

Всъщност това е доста добър пробег за сравнително малките размери на електромобила.

По-бързото DC зареждане позволява заряд до 50 kW, докато при AC зареждане максималната мощност е 22 kW.

 

  • Що се отнася до новия електромотор

“Eлектромоторът е с мощност от 100 kW (136 конски сили), перфектен за да усетите всички предимства на автомобилите задвижвани от електричество. Също така автомобилът е снабден с режим специално предназначен за шофиране в града, който намалява нуждата от използване на педала за спиране. Подобрената версия на Zoe ще предлага и други екстри предназначени за по-голям комфорт и сигурност.”

Фен на Renault Zoe вече е направил видео, което ни запознава нагледно с електромобила.

*Видеото е на английски език.

 

  • Обобщение от EV Point

Renault са един от основните играчи на пазара на електромобили в Европа. Трябва да признаем, че дизайнът на електромобила е освежен и той вече има по-модерен вид. Характеристиките също са подобрени, като капацитетът на батерията и способността за по-бързо DC зареждане определено изпъкват пред всичко останало. 

Въпреки тези подобрения, трябва да отбележим, че конкуренцията в производство на електромобили става все по-голяма и ако преди няколко години 50 kWh батерия се считаше за голяма, то вече подобно определение може да се сложи само на батерия с капацитет 100+ kWh. Може би лека корекция в цената, като добавка към подобренията, би подкрепила стремежа на компанията да спечели позиции на пазара на електромобили.

Галерия