Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Зареждането на електромобил е детска игра - буквално

Зареждането на електромобил е детска игра - буквално

Лесното и евтино зареждане са едни от основните предимства за притежателите на електрически автомобили. Доста подценяван факт е, че повечето собственици на електромобили трудно могат да бъдат накарани отново да използват конвенционални автомобили, основно заради зареждането в бензиностанциите. Свързването на кабелите за зареждане на едно електрическо превозно средство (ЕПС) отнема около 10-20 секунди, 10 за да го свържеш и 10 за да го спреш. Като се върнеш няколко часа по-късно или на следващата сутрин, твоето ЕПС е магически заредено и готово за шофиране. Ако притежавате автомобил с по-голяма батерия и съответно по-голям пробег, може дори едно зареждане в седмицата да бъде напълно достатъчно.

На другия полюс е зареждането на автомобил с двигател с вътрешно горене (ДВГ). Веднъж седмично трябва специално да отидете до бензиностанция, често там ще чакате на опашка докато колонка се освободи, след това ще заредите и когато вече сте се надишали с достатъчно изпарения от горива ще трябва да отидете и да платите една немалка сума. Всъщност ще ви струва от три до пет пъти повече за всеки изминат километър с конвенционален автомобил, спрямо с електромобил. 

За повечето шофьори, 95% от пътуванията са кратки - в рамките на града или до близки дестинации в околността. В случаите, когато трябва да направим голямо пътуване (няколко пъти в годината), електромобилите са също изключително ефективни. Предимството да започнете пътуването от вкъщи с пълен заряд, не може да бъде постигнато при автомобилите задвижвани от горива (освен ако нямате колонка за зареждане вкъщи). Все повече ЕПС имат достатъчно голям пробег за да се справят с тези по-дълги пътувания, но ако все пак надхвърлите тези километри, може да спрете и да направите бързо DC зареждане на някоя станция. Хубавото е, че DC станциите се увеличават постоянно, което е страхотно предимство за всички настоящи и бъдещи притежатели на електромобили.

Зареждането на електромобил е детска игра - както Райън ни демонстрира, - а също ни спестява и тези неприятни и скъпи посещения на бензиностанциите.